Τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας ως 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας και την ίδρυση – λειτουργία 2ου Γυμνασίου Σκύδρας ζητά με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής από την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ζέτα Μακρή.

Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιορδάνης Τζαμτζής για το θέμα αυτό έχει προγραμματισμένο ραντεβού στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων αύριο Τετάρτη 9-6-2021 όπου και θα συναντηθεί με την Υφυπουργό κ. Ζέτα Μακρή. 

 

Στην επιστολή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει τα εξής:

 

«Αξιότιμη  Κυρία Υφυπουργέ,

Σας παρακαλώ για τον χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας σε 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας, με ταυτόχρονη  ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Γυμνασίου, του 2ου  Γυμνασίου Σκύδρας. Για την ίδρυση  του 2ου  Γυμνασίου συμφωνεί κι αιτείται σχετικά και ο Δήμος Σκύδρας.

Άλλωστε, στην  πρόσφατη τοπική ιστορία της τελευταίας δεκαετίας είναι καταγεγραμμένη  η πολυετής συνύπαρξη και ταυτόχρονη λειτουργία 2 (δύο) Γυμνασίων στη Σκύδρα,  του 1ου και 2ου Γυμνασίου Σκύδρας.

Στην παραπάνω προοπτική συνηγορούν, το γεγονός ότι ο νομός μας είναι από τους ελάχιστους νομούς που δεν  διαθέτει πειραματικό σχολείο, καθώς δεν εκδηλώθηκε  κανένα  τοπικό  ενδιαφέρον από τα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας για  τον χαρακτηρισμό τους σε πειραματικό ή πρότυπο, ως ανταπόκριση σε πρόσφατη  πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ.

Ο μεγάλος αριθμός  μαθητών  του νυν Γυμνασίου Σκύδρας, 360 μαθητές,  όπως επίσης και η υπάρχουσα κουλτούρα των εκπαιδευτικών του, που  διαμορφώθηκε κατά το πρόσφατο παρελθόν μέσα από τη συνύπαρξη δύο  σχολείων σε όμορους χώρους στην πόλη μας.

Η περιοχή του  Δήμου Σκύδρας αποτελεί γεωγραφικό κόμβο και συγκοινωνιακό  σταυροδρόμι για τους λοιπούς δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπως επίσης  και για τον Δήμο Νάουσας. Δεν διαθέτουν πειραματικό σχολείο και στην Ημαθία.

Επίσης οι παιδαγωγικές και εκπαιδευτικές ανάγκες του Γυμνασίου Σκύδρας για  διαφοροποιημένη μάθηση,  λόγω των μαθησιακών κενών που εμφανίζουν οι  μαθητές μας, εξαιτίας της προέλευσης μεγάλου αριθμού  τους από χαμηλά  κοινωνικοοικονομικά στρώματα , γονείς εργάτες, αγρότες και μεγάλο  ποσοστό ανέργων.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκριση σας στο αίτημα μας για το χαρακτηρισμό του Γυμνασίου Σκύδρας σε 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σκύδρας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.»