Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γ. Γεραπετρίτη, με τον οποίο συζήτησαν σειρά θεμάτων για την Πέλλα, την Ελλάδα και την κοινωνία.

Αρχικά ο Βουλευτής παρουσίασε τις ευκαιρίες ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, δίνοντας έμφαση στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, αλλά και αξιοποιώντας το τουριστικό προϊόν της περιοχής, επενδύοντας στο παγκοσμίως ισχυρό brand «η Χώρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι ιδιαίτερα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος Πέλλας θα πρέπει να αναβαθμιστούν σε ελκυστικό τουριστικό πόλο έλξης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τα μεγάλα έργα υποδομής της Πέλλας που μπαίνουν επιτέλους για τα καλά σε τροχιά υλοποίησης, με έμφαση στον Οδικό Άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα και το Φράγμα του Αλμωπαίου ποταμού.

Επιπλέον, λόγω του συντονισμού από τον κ. Γεραπετρίτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην εν λόγω κοινωνική ομάδα, όπως η δια βίου εκπαίδευση, κατάρτιση και φροντίδα ενηλίκων ΑμεΑ, η εξίσωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων γονέων και φροντιστών ΑμεΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προσβασιμότητα και υποδομές για τα ΑμεΑ στην Πέλλα κ.α. Ειδικότερα, ζήτησε να γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία εκείνα που θα επιτρέψουν την κατασκευή τουλάχιστον μίας παιδικής χαράς για παιδιά ΑμεΑ σε κάθε Δήμο.