Προς επίλυση οδηγούνται χρονίζοντα προβλήματα στο Νομό μας, όπως επιβεβαιώθηκε σε χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

 

Συγκεκριμένα, τέθηκαν τα θέματα:

  • Του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΥΔΙΑ, για ο οποίο ο πρώην Υπουργός είχε καταθέσει τροπολογία, ζητώντας να παραχωρηθούν επ’ αόριστον στα Ναυταθλητικά Σωματεία οι χώροι που τα χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές τους. Ανέφερε δε ως ¨κλασικό¨ παράδειγμα το Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδία, που ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών το λειτουργεί εδώ και 50 χρόνια, τονίζοντας ότι επιτέλους πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με το ¨ιδιοκτησιακό¨. Τότε, η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχε δεσμευτεί ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δινόταν λύση.

Όντως, όπως ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη η λύση έχει δρομολογηθεί καθώς, σε Νομοσχέδιο που ήδη καταρτίζεται ¨για τον αιγιαλό και τη θάλασσα¨, εννέα (9) ποταμοί θα χαρακτηριστούν ¨πλεύσιμοι¨, και σ’ αυτούς θα συμπεριληφθεί και ο Λουδίας. Και στη συνέχεια θα διευθετηθούν οι εκτάσεις γύρω από τις όχθες των ποταμών.

  • Για τα ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΑ και τη μετατροπή τους σε ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ, ένα ακανθώδες και χρονίζον πρόβλημα που ο πρώην Υπουργός κατ’ επανάληψη έχει θέσει και από το Βήμα της Βουλής. Ο Γιώργος Καρασμάνης πήρε από τον Υφυπουργό Οικονομικών τη διαβεβαίωση ότι, στο Νομοσχέδιο για τα ¨εργασιακά¨ που ήδη συζητείται στη Βουλή, θα κατατεθεί τροπολογία για την μετατροπή των προσυμφώνων σε οριστικά συμβόλαια χωρίς να απαιτείται φορολογική ενημερότητα και πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ. Συνεπώς, επιλύεται ένα πρόβλημα που αφορά και ταλανίζει πολλούς ιδιοκτήτες.
  • Για το ιδιοκτησιακό ” των ανταλλάξιμων και διαθέσιμων εκτάσεων «ΚΑΡΑΜΑΝ, ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ, ΝΤΕΡΕ, ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ, ΚΑΨΑΛΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΤΑΣΩΝ» που, επίσης επανειλημμένα και επίμονα έχει θέσει ο Γιώργος Καρασμάνης, και για το οποίο ο Υφυπουργός Οικονομικών τον διαβεβαίωσε  – και αυτό – βαίνει προς λύση με δεδομένο ότι υπάρχει έτοιμο νομοσχέδιο προς έγκριση.