«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο πρώτος φορέας, που για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια διασφάλισε και παραδίδει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας, για όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι την κρίσιμη ώρα είναι στην πρώτη γραμμή».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη σημερινή τελετή παράδοσης εξοπλισμού και μέσων ατομικής προστασίας στα στελέχη των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΑΚ, αλλά και στους 1.300 εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας, στους κήπους της Βίλας Αλλατίνι, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τα είδη που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και τις εθελοντικές ομάδες της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες μέρες, με ευθύνη των τοπικών Αντιπεριφερειαρχών θα παραδοθούν τα υλικά στα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και στους εθελοντές των άλλων έξι Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα διαθέσει 17.700 είδη ατομικής προστασίας και εξοπλισμού.

«Σήμερα παραδίδουμε νέο σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη και τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Εκφράζοντας την κοινωνία στο σύνολό της θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας για το σπουδαίο έργο τους, για το γεγονός ότι βάζουν πάνω και πρώτα απ’ όλα τη ζωή των συνανθρώπων μας, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο. Σας ευχαριστώ, όπως ευχαριστώ και όλους τους εθελοντές, που με μεγάλη αυταπάρνηση και υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, ξεπερνούν πολλές φορές κάθε εμπόδιο και κάθε όριο, για να κρατήσουν όλους τους άλλους ασφαλείς. Πραγματικά νιώθουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά σας, στην κοινωνία και τον τόπο μας. Σήμερα, είμαστε εδώ, δίπλα σας, όπως δίπλα σας ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα και όπως δίπλα σας θα συνεχίσουμε να είμαστε και στο μέλλον, για να στηρίξουμε το έργο σας, να ενισχύσουμε τις επιχειρησιακές σας δυνατότητες και να θωρακίσουμε την ατομική σας ασφάλεια. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραδίδει σήμερα στην Πολιτική Προστασία περισσότερα από 17.700 είδη ατομικής προστασία και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 470.000 ευρώ, για να μπορούν στελέχη και οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας, να συνεχίσουν να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους, με μεγαλύτερη και καλύτερη προστασία για τους ίδιους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όπως ανέφερε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι κοντά στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε κάθε έκτακτη κατάσταση, με συγκεκριμένες πράξεις:

-Στήριξε την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό.

-Αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ παραδίδοντας νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ.

-Ενίσχυσε την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, μέσα στην υγειονομική κρίση:

-Παρέδωσε περισσότερους από 35 τόνους υγειονομικού υλικού και είδη ατομικής προστασίας, όπως ειδικές στολές, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια στις γυναίκες και τους άντρες της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, του λιμενικού, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

-Παρέδωσε 24 νέες Ειδικές Κλίνες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

-Εξασφάλισε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ, με τους οποίους αναβαθμίζει με σύγχρονο εξοπλισμό και στελεχώνει, όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε σταθερά και πάντα δίπλα στους ανθρώπους που δίνουν τις μάχες στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε όλους εκείνους, που έχουν κάνει αποστολή της ζωής τους να προστατεύουν τους συμπολίτες μας, γιατί για εμάς η ασφάλεια και η προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος ήταν και παραμένουν οι κορυφαίες προτεραιότητές μας. Θέλουμε οι συμπολίτες μας και να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, ό,τι είναι απαραίτητο, για να το πετύχουμε. Θα αξιοποιούμε πάντα κάθε διαθέσιμο πόρο, κάθε ευρώ που καταφέρνουμε να διασφαλίσουμε για την ενίσχυση του έργου σας και την ατομική σας προστασία», υπογράμμισε απευθυνόμενος στα στελέχη και τους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας ο κ. Τζιτζικώστας.

Παρόντες στην τελετή παράδοσης των υλικών ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, καθώς και ο Επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

*Οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://mediaworld.wetransfer.com/downloads/6a54fcf7393b46a8d06b0996ef9fd72620210615111828/5d56ef576f03688b269a380b9afbb6bf20210615111828/e91032.