Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, καθώς και με τη συμμετοχή πιστών, πανηγύρισε ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Έδεσσας.

Το πρωί, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως με παρευρισκόμενους τον Δημάρχο Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Πέλλας, τον αντιδήμαρχο Σαμλίδη Μιχάλη, τον επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Γιάννη Τσεπκεντζή, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πλήθος πιστών.

Το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας χρονολογείται στα 1865 και βρίσκεται στον κάμπο της Έδεσσας στην περιοχή Λόγγος, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Έδεσσας και μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη.


Η ανέγερση της μονής έγινε με έξοδα των κατοίκων. Η μονή αποτελείται από το μεγάλο Καθολικό, τα κελιά των μοναζουσών και τους βοηθητικούς χώρους.

Ο ναός, που είναι τρίκλιτη βασιλική, έχει τρεις εντυπωσιακούς τρούλους, ο αριθμός των οποίων συμβολίζει την Αγία Τριάδα.

Υπάρχουν επίσης παρεκκλήσια του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Αγίας Συγκλητικής και του Αγίου Λουκά Κριμαίας του Νέου Ιατρού.