Με την έμπρακτη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης άρχισε σήμερα το Πρωτάθλημα Ρομποτικής First Lego League, που για πρώτη φορά διεξάγεται από την Eduact στην Ελλάδα.

Το Πρωτάθλημα Ρομποτικής διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, από σήμερα μέχρι και την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στο Πρωτάθλημα Ρομποτικής θα διαγωνιστούν 200 ομάδες από 110 διαφορετικές χώρες, ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται 27 ομάδες από την Ελλάδα. Συνολικά 2.000 παιδιά θα διαγωνιστούν ψηφιακά συνδυάζοντας σύγχρονες και ασύγχρονες διαδικασίες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι φορείς αγκαλιάζουν την καινοτομία και ειδικά τη ρομποτική και τόνισε πως «μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε αν είμαστε όλοι ενωμένοι και συνεργαζόμαστε, τοπική αυτοδιοίκηση, εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα».

Επίσης ευχήθηκε να πραγματοποιηθεί το 2022 ο διαγωνισμός δια ζώσης στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας: «Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τις καινοτόμες ιδέες αυτών των παιδιών έτσι ώστε να καταφέρουμε να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».