Από τα πλέον δραστήρια στελέχη της Δημοτικής Αρχής ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Πασχάλης, πέραν των καθηκόντων του, τη συμμετοχή του σε οικονομικά και πολιτιστικά forum, με κάθε ευκαιρία διαφημίζει την πόλη μας εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο Αλέξανδρος βρέθηκε στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης όπου θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιουλίου, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ σε μια διοργάνωση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821… μην χάνοντας την ευκαιρία λοιπόν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπη Μπαρμπουνάκη και συζήτησε για το πολύ σημαντικό Λεύκωμα του συγγραφέα κ. Δ. Ευαγγελίδη, η επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από το Δήμο Έδεσσας. Επιπλέον μετά από έρευνα δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής όταν έμαθε ότι και ένα ακόμη βιβλίο, του συντοπίτη μας Δημήτρη Παρασκευά, HAND MADE, τα πηγαίνει περίφημα!

Η αγάπη του Αλέξανδρου για το βιβλίο είναι γνωστή από τα φοιτητικά του χρόνια όπου ως Πρόεδρος της Παιδαγωγικής είχε διοργανώσει την πρώτη έκθεση βιβλίου εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που του έδωσε αναγνωρισημότητα στους εκδοτικούς παράγοντες της Θεσσαλονίκης.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έγραψε :

Η συνεισφορά της Έδεσσας για την Εθνεγερσία του 1821 έχει τη δική της παρουσία στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης!
Κεντρική θέση στο περίπτερο του πρύτανη των εκδόσεων και Προέδρου του Συνδέσμου Εκδοτών Β. Ελλάδος κ. Μπάμπη Μπαρμπουνάκη έχει το Λεύκωμα του συγγραφέα κ. Δ. Ευαγγελίδη, η επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από το Δήμο Έδεσσας.

Κ ακόμα ένας λόγος που είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος είναι το βιβλίο HAND MADE του φίλου Δημήτρη Παρασκευά που τα πάει περίφημα όπως μου είπαν στο Περίπτερο 1.
Καλή επιτυχία στο Φεστιβάλ Βιβλίου!!

Μετά το σκύλο, το βιβλίο ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!! Κ. Μπαρμπουνάκη, σας ευχαριστώ για όλα!!