Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ όπου και πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον νέο Διοικητή κ. Π. Δουφεξή για το μεγάλο θέμα της επιτάχυνσης έκδοσης των συντάξεων και την αποκέντρωση των υπηρεσιών, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από τις υπηρεσίες του Φορέα.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε για την ΠΕ Πέλλας την ενίσχυση των δομών του Φορέα σε Έδεσσα, Γιαννιτσά και Αριδαία και την αναβάθμισή τους από Τοπικά Υποκαταστήματα σε Τοπικές Διευθύνσεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ανάγκες στα τμήματα παροχών και απονομών συντάξεων, νέων και εκκρεμών. Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, η περαιτέρω αποκέντρωση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων θα έχει θετικά αποτελέσματα, όπως ήδη έχει φανεί στην πράξη.

Αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της εξυπηρέτησης των πολιτών, ο κ. Δουφεξής παρουσίασε στον Βουλευτή το σχεδιασμό του Φορέα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία νέου τηλεφωνικού κέντρου, η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων θα γίνεται άμεσα, με προσωποποιημένη πληροφόρηση, χωρίς ταλαιπωρία.

Τέλος, οι δύο άνδρες συζήτησαν την ανάγκη μείωσης της γραφειοκρατίας και της εισαγωγής πρότυπων τυποποιημένων διαδικασιών, ώστε η διασύνδεση μεταξύ του e-ΕΦΚΑ και των πρώην Ταμείων να γίνεται σε πολύ μικρότερο χρόνο. Άλλωστε, εκεί εντοπίζεται σήμερα και από το Υπουργείο η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων, η οποία οφείλεται κυρίως στη χωρίς σχεδιασμό συγχώνευση φορέων από το 2016 και μετά.