Σε μια ευτυχή συγκυρία, τα φετινά 40ά γενέθλια του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συμπίπτουν με την 40ή επέτειο από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Με την ευκαιρία αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα συμμετέχουν με κοινό περίπτερο στο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από 25 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου  2021 στο χώρο της παραλίας του Λευκού Πύργου, (Βασιλικό Θέατρο – Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου – Κ. Καραμανλή).

Το περίπτερο είναι αφιερωμένο στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, που δίνει σε όλους τους Ευρωπαίους την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις και τις προσδοκίες τους και, εν τέλει, να συμβάλουν στη διαμόρφωση του κοινού ευρωπαϊκού μας μέλλοντος.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τελεί δε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως στις 11 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα.

Σας περιμένουμε!