Εάν ο σκύλος σας έχει ανεξάντλητη ενέργεια και επιδίδεται σε καταστροφικές συμπεριφορές, νιώθει μοναξιά ή και ανήσυχος όταν μένει μόνος του, μπορείτε να τον βοηθήσετε και να αποτρέψετε αυτές τις συμπεριφορές. Υπάρχουν πολλά οφέλη από τις υπηρεσίες φύλαξης και θα εκπλαγείτε από το πόσο θα αλλάξει η συμπεριφορά του σκύλου σας αλλά και η ζωή σας.

Τα περισσότερα σκυλιά είναι εξωστρεφή

Τα σκυλιά είναι πολύ κοινωνικά ζώα και παρόλο που μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στην ρουτίνα μας δεν θα ενθουσιαστούν εάν περάσουν όλη την ημέρα μόνα τους. Κάθε εξωστρεφής άτομο μπορεί να διαβεβαιώσει πως όταν περνάς πολύ χρόνο μόνος σου είναι απογοητευτικό και καταθλιπτικό και μπορεί να οδηγήσει σε κακές συνήθεις.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να διασκεδάσει ο σκύλος μόνος του, όπως παζλ ή μασητικά, αλλά αυτά δεν είναι ικανά να κρατήσουν δραστήριο τον σκύλο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν τελειώσουν με αυτά τα παιχνίδια θα ψάξουν για την επόμενη δραστηριότητα.

Ο μέσος άνθρωπος εργάζεται 8 ώρες την ημέρα εργασίας. Μόλις λάβετε υπόψη σας τις μετακινήσεις, τις αποστολές και τις κοινωνικές σας δραστηριότητες, ο σκύλος σας θα μπορούσε να ξοδεύει 10+ ώρες μόνος του καθημερινά.

Εκτός από την ανάγκη του για τουαλέτα, οι δέκα ώρες απουσίας μπορεί να είναι πολύ βαρετές.

Παρόλο που μερικά σκυλιά προτιμούν να κοιμούνται τις περισσότερες ώρες της ημέρας, η καθιστική ζωή δεν είναι καλή για την υγεία τους μακροπρόθεσμα. . Η έλλειψη ψυχικής και σωματικής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα βάρους, προβλήματα κινητικότητας και καταστροφικές συμπεριφορές πλήξης.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο πρέπει να βρείτε τρόπους να παρέχετε και να κρατάτε το σκυλάκι σας δραστήριο. Η φύλαξη του σκύλου μπορεί να είναι μια καλή λύση και να το διατηρήσει απασχολημένο και μακριά από την μοναξιά και καταστροφικές συμπεριφορές.

Τα οφέλη από την φύλαξη του σκύλου

Η ανάθεση φύλαξης του σκύλου είναι γνωστή και ευρέως διαδεδομένη. Προσφέρονται πολλές υπηρεσίες και διαφορετικοί τύποι εγκαταστάσεων που θα προσφέρουν στον σκύλο σας την δραστηριότητα που έχει ανάγκη.

Μερικά οφέλη:

Κοινωνικοποίηση:

Ένα σκυλάκι που μένει πολλές ώρες μέσα στο σπίτι δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί με άλλα σκυλιά ή ανθρώπους. Η φύλαξη του σκύλου σε ένα ασφαλές περιβάλλον θα του επιτρέπει την κοινωνικοποίηση με τα άλλα σκυλιά και το παιχνίδι. Οι νέοι φίλοι μπορεί να είναι διαφορετικής ράτσας, μεγέθους και ιδιοσυγκρασίας.

Τα σκυλιά αποκτούν θετική εμπειρία μέσα από την γνωριμία με άλλους σκύλους και η ρουτίνα αυτή τα βοηθά να αναπτύξουν νέες συνήθεις. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και οι συνήθειες, οι προσωπικότητες και τα επίπεδα ενέργειας ποικίλλουν. Σε μια υπηρεσία φύλαξης μπορεί να δράσει ελεύθερο με τον δικό του τρόπο και να απολαύσει την εμπειρία.

Φυσική άσκηση:

Ο μη ενεργός τρόπος ζωής είναι επιβλαβής για τ σώμα και το μυαλό του σκύλου. Εάν μένουν μόνα τους για πολλές ώρες μπορεί να μάθουν να προσαρμόζονται σε αυτή την ρουτίνα αλλά η έλλειψη σωματικής άσκησης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα παχυσαρκίας, κινητικότητας, κακή πέψη και υπερκατανάλωση τροφής.

Οι καθημερινές υπηρεσίες φροντίδας σας διασφαλίζουν πως το σκυλάκι θα μείνει ενεργό ψυχικά και σωματικά. Πολύ ενεργητικοί σκύλοι θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τη φύλαξη, καθώς θα μπορούν να τρέχουν και να παίζουν.

Ο έλεγχος του βάρους μπορεί να είναι μια πρόκληση ειδικά σε φυλές που δεν τους αρέσει να κινούνται πολύ ή να αθλούνται. Ένα υποστηρικτικό περιβάλλον θα βοηθήσει το σκυλάκι σας να σταθεροποιήσει το βάρος του και να ξεφύγει από τεμπέλικες συνήθειες.

Η φύλαξη είναι πολύτιμη τους κρύους μήνες που η άσκηση είναι περιορισμένοι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Μπορείτε να διατηρήσετε τη φυσική τους ρουτίνα χωρίς κανέναν να διακινδυνεύσετε υποθερμία και κρυοπαγήματα.

Θεραπεία για το άγχος του αποχωρισμού:

Ένα σκυλάκι που βιώνει άγχος του αποχωρισμού είναι δύσκολο να διαχειριστεί την μοναξιά, φυσικά είναι δύσκολο και για εσάς να το αφήσετε μόνο του. Χωρίς ενεργό κοινωνικό περίγυρο ή και εξωτερικές επαφές ο σκύλος τείνει να αισθάνεται ανήσυχος.

Μπορεί να περνούν την ημέρα τους να κλαίνε, να ουρλιάζουν, να γλείφουν, να μασήσουν ή να βιώνουν άγχος και ανησυχία. Είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν λείπετε από το σπίτι.

Η φύλαξη του σκύλου θα σας διασφαλίσει πως δεν θα βιώσει άγχος ή ανησυχία. Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε καθημερινές υπηρεσίες φύλαξης σκύλων, η εβδομαδιαία κοινωνική αλληλεπίδραση μπορεί να βοηθήσει το σκυλί σας. αν και δεν θεραπεύεται τελείως το άγχος του αποχωρισμού σε όλα τα σκυλιά, μπορείτε να περιορίσετε τις καταστροφικές συνήθειες.

Μπορείτε να προγραμματίσετε την φύλαξη του σκύλου τις ημέρες που λείπετε πιο πολύ από το σπίτι.

Διατηρήστε την ρουτίνα:

Όταν βρίσκεστε στο σπίτι, το σκυλί σας έχει μια ρουτίνα: χρόνο σίτισης χρόνος παιχνιδιού, χρόνος τουαλέτας ακόμα και χρόνος ξεκούρασης. Οι πολλές ώρες απουσίας μπορεί να επηρεάσουν αυτή την ρουτίνα.

Η συνεπείς ρουτίνες είναι πολύ σημαντικές για τα σκυλιά. Η φύλαξη μπορεί να γίνεται έτσι ώστε να διευκολύνει τις ώρες ρουτίνας του σκύλου.

Οι συχνές βόλτες για κατούρημα ή οι τακτικοί χρόνοι σίτισης θα βελτιώσουν την υγεία του σκύλου σας, το πεπτικό και ουροποιητικό σύστημα, αλλά και θα βοηθήσουν στην διαχείριση του βάρους.

Σκεφτείτε την πρωινή ρουτίνα – ετοιμάζεστε, ταΐζετε τον σκύλο σας και τον αφήνετε στις εγκαταστάσεις φύλαξης. Η οικοδόμηση των καθημερινών δραστηριοτήτων τους μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους να καθησυχάσουν τον ενθουσιασμό τους. Τα σκυλιά με περιορισμένη κινητικότητα, ηλικιωμένα κατοικίδια ζώα, ακόμη και κουτάβια μπορούν να το κάνουν χωρίς να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες. Το προσωπικό φύλαξης παιδιών μπορεί να χωρίσει τον χρόνο παιχνιδιού και τις δραστηριότητες σε πιο εύχρηστα κομμάτια χρόνου.

Στις εγκαταστάσεις φύλαξης, οι εκπαιδευτές είναι καλά εκπαιδευμένοι για να βοηθήσουν τον σκύλο σας και να του μάθουν νέα παιχνίδια.

Πνευματική και διανοητική ηρεμία:

Εάν όταν γυρίσετε στο σπίτι διαπιστώσετε πως έχουν γίνει πολλές καταστροφές επίπλων και αντικειμένων μπορεί να επιπλήξετε πολύ το σκυλάκι σας και εκείνο να λυπηθεί ή να αγχωθεί. Είναι εύκολο να απογοητευτείτε και να επιπλήξετε το σκυλί σας για τις πράξεις τους, αλλά αυτές οι πράξεις είναι απόδειξη του ότι δεν του αρέσει η μοναξιά.

Η φύλαξη του σκύλου θα σας βοηθήσει να μην έχετε το άγχος και την ανησυχία για το πως θα βρείτε το σπίτι και τα έπιπλα σας. Θα έχετε την ηρεμία να ξέρετε ότι είναι χαρούμενοι και ασφαλείς, όπως και το σπίτι σας, τα άλλα κατοικίδια ζώα σας και οι γείτονές σας.

Μην θυμώσετε όταν αντικρύσετε μια καταστροφική εικόνα, αγνοήστε τον σκύλο σας καθώς καθαρίζετε και μαζεύετε. Αυτό θα δείξει ότι η συμπεριφορά δεν ήταν σωστή αλλά και ότι δεν είναι άξια προσοχής. Η παράβλεψη του σκύλου σας για τα πρώτα 5-10 λεπτά ότι βρίσκεστε στο σπίτι είναι μια καλή ιδέα γενικά. Αυτό θα τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι μόνο όταν είναι ήρεμοι θα τους δώσετε προσοχή.

 

Το παραπάνω άρθρο έχει επιμεληθεί η συντακτική ομάδα του Allaboutpets.gr, ευχαριστούμε θερμά το edessanews για την φιλοξενία των άρθρων για τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους!