Ζήτησε την αποψίλωση του αρχαιολογικού χώρου στον Λόγγο της Έδεσσας και δεν είπε λέξη για τη δημιουργία Αρχαιολογικού Μουσείου

 

Η κυρία Μενδώνη, κατά γενική ομολογία, είναι μια αποτυχημένη Υπουργός Πολιτισμού. Ίσως είναι η μοναδική περίπτωση Υπουργού Πολιτισμού που θα μείνει στην ιστορία για τη ζημιά που προκάλεσε στην πολιτιστική κληρονομιά μας (τσιμέντωμα Ακρόπολης, metro Θεσσαλονίκης, υπόθεση Λιγνάδη κ.λπ.).

Ακολουθώντας την μακρά παράδοση της Δεξιάς, μας επισκέφτηκε περισσότερο για να τονίσει, με την ολοσχερή αγνόηση των δικαίων αιτημάτων μας, ότι είμαστε μια παραμεθόριος περιοχή της χώρας.

Αγνόησε το αίτημα του λαού της Έδεσσας για την ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου, αγνόησε την ανάγκη δέσμευσης πόρων για τη συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Λόγγου, περιφρόνησε την πολιτιστική σημασία του συνοικισμού του Βαροσίου και, το πιο βασικό, έδειξε να μην έχει καμία επαφή με την έκταση και τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πέλλας στο σύνολό της.

Αυτή η επίσκεψη μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο διαγωνισμός ανικανότητας και ανεπάρκειας των Υπουργών του κυρίου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος, γιατί κάθε φορά μας επισκέπτεται κάποιος χειρότερος από τον προηγούμενο.

Οι πολίτες της Πέλλας εμπεδώνουν κάθε μέρα και περισσότερο  την απλή αλήθεια. Ότι η μόνη πιθανότητα ανάκαμψης της Πέλλας ταυτίζεται με την πτώση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.