Σήμερα άνοιξαν τα διόδια στο Δερβένι. Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η λειτουργία των διοδίων στην Εγνατία Οδό. Το 2012 επί Σαμαρά ξεκίνησαν ως σχέδιο να λειτουργήσουν 17 διόδια. Μετά επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκαν σε 38 διόδια και επί Υπουργίας του κ. Καραμανλή, διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη ολοκληρώνονται σε 42!! Ζωή να χουμε… Πως τα περνούν τα διόδια? Στην αρχή λόγο των δικών μας διαμαρτυριών βάζουν χαμηλό αντίτιμο και με την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας οδού (με Υπουργική απόφαση) που έχει ήδη νομοθετηθεί και είναι νόμος του κράτους θα αυξηθούν και ο θεός ξέρει πόσο θα πληρώνουμε!! Ας είναι καλά αυτοί που έχουν οφ σορ εταιρίες.  Διαδίδουν ψέματα ότι είναι μνημονιακή υποχρέωση!! Άθλια προπαγάνδα. Αδέλφια, μας ζάλισαν ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια…τώρα μας λένε πως είναι μνημονιακή υποχρέωση. Πρέπει να παραδεχθούμε πως είναι μάστορες στα ψέματα. Πως για όλα φταίνε οι ξένοι!! Οι ελληναράδες…

Θα παραθέσουμε ένα παράδειγμα. Για να πας από Σέρρες – Κατερίνη η απόσταση είναι 151 χιλιόμετρα. Τα Διόδια είναι: Στρυμονικό, Δερβένι, Ωραιόκαστρο, Μάλγαρα και Αιγαίου. Αν το διαιρέσουμε 151 χιλ δια (-) 5 διόδια = 30,5 χιλ ανά διόδια!!! Τον θεό τους δεν έχουν!!  (η απόσταση μεταξύ των διοδίων Δερβένι – Ωραιόκαστρο είναι 3χιλ!!! δεν πάμε καλά!!)

Τα διόδια είναι ένα επιπλέον χαράτσι κατά των πολιτών αυτής της χώρας που μας έχουν γονατίσει σε φόρους!!! Είναι ντροπή να υπάρχουν τόσα διόδια!! Σε λίγο θα μας βάλουν διόδια και έξω από τα σπίτια μας!!!

Εμείς ως κίνηση δεν θα ησυχάσουμε μέχρι που να τα δούμε να μην λειτουργούν!! Χρειαζόμαστε όμως και την συμπαράσταση του κάθε πολίτη αυτής της χώρας!!

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Η Κίνηση Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια