Ο Δήμος Σκύδρας σχεδιάζει τις δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει ενόψει της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ.) 2021 – European Mobility Week (E.M.W.).

Πρόκειται για έναν σημαντικό περιβαλλοντικό θεσμό που συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια. Πραγματοποιείται κάθε χρονιά από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου συμπεριλαμβάνοντας την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Συμμετέχουν φορείς όχι μόνον από την Ευρώπη αλλά κι απ΄όλον τον κόσμο.

Σκοπός του θεσμού είναι η προώθηση και η χρήση βιώσιμων (οικολογικών) τρόπων μετακινήσεων και μεταφορών στον αστικό κι όχι μόνο χώρο, έτσι ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα, ν΄ αναβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων και να προστατεύεται το περιβάλλον.

Την ευθύνη και το συντονισμό της Ε.Ε.Κ. σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην επικράτεια της χώρας εθνικός συντονιστής είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας.

Κάθε χρόνο η Ε.Ε.Κ. έχει ένα διαφορετικό θέμα. Για το 2021 αυτό που επιλέχθηκε είναι: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα»  και προωθείται με το μήνυμα – προτροπή: «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Είναι φανερό ότι η φετινή Ε.Ε.Κ. σχετίζεται με την υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.

Ο Δήμος Σκύδρας ενισχύει συνεχώς τις προσπάθειες και τις ενέργειες του ώστε να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του και για αυτό το λόγο συμμετέχει και στην Ε.Ε.Κ. 2021.

Έτσι, λοιπόν, προσκαλούμε κάθε δημότη ή κάθε ενδιαφερόμενο, είτε σ΄ ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, να καταθέσουν σχετικές προτάσεις για να ενταχθούν, μετά την εξέτασή τους, στις δράσεις της Ε.Ε.Κ. για το 2021. Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν στο Δημαρχείο Σκύδρας ή ν΄αποσταλλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η προθεσμία κατάθεσης των προτάσεων ξεκινάει από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου  και λήγει τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021. Η υλοποίηση των δράσεων συναρτάται με την πορεία και την έκταση των μέτρων που εφαρμόζει η πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τοπικός συντονιστής της Ε.Ε.Κ. 2021 είναι ο Δημήτρης Αλεξανδρίδης, τηλ.: 2381351802.

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η καλυτέρευση των συνθηκών της ποιότητας της  ζωής μας χρειάζεται και στηρίζεται στη συμμετοχικότητα και στη σύμπραξη όλων μας!

 

 

                                                                               Η Δήμαρχος Σκύδρας

                                                                                Κατερίνα Ιγνατιάδου