Το μεσημέρι της Τρίτης, 06 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο προκειμένου να συζητήσουν για το χρονοδιάγραμμα κατάθεσης των νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Οικονομικών που θα λύνουν σημαντικά προβλήματα του Νομού Πέλλας, όπως το θέμα του Λουδία καθώς και το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των οικοπέδων που αμφισβητούνται από την Κτηματική Υπηρεσία.

φώτο αρχείου

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το Σεπτέμβριο του 2020 σε ανακοίνωση του Βουλευτή (σχετικό δελτίο τύπου: (https://stamenitis.gr/katapatimena-enfia-loudias) και για τα δύο ζητήματα το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νομοθετικές παρεμβάσεις με συγκεκριμένες λύσεις.

Στη χθεσινή συνάντηση υπήρξε η ενημέρωση ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό της ηγεσίας αλλά και των υπηρεσιών του Υπουργείου, το νομοσχέδιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις θα έρθει περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ενώ το νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό, που θα λύνει το πρόβλημα του Λουδία, θα κατατεθεί τους επόμενους μήνες με την πρόθεση του Υπουργείου να έχει ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άψογη συνεργασία προς την κατεύθυνση της επίλυσης των δύο αυτών ζητημάτων, το καθένα από τα οποία έχει απασχολήσει έντονα τους ενδιαφερόμενους πολίτες του Νομού Πέλλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο ζητήματα υπήρξαν αφορμή για την επεξεργασία των νομοθετικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα προσφέρουν λύσεις και σε αντίστοιχα ζητήματα που εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας.