Χρηματοδότηση δράσεων του θεματικού τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Συνάντηση με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη πραγματοποίησε την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στην Πέλλα και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν του Νομού Πέλλας, με τα Λουτρά Πόζαρ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν και τον παραδοσιακό οικισμό του Παλιού Άγιου Αθανασίου, σε συνδυασμό με το φυσικό πλούτο της περιοχής αλλά και τα παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργούν ένα σύνολο που παρέχει τη δυνατότητα στο Νομό Πέλλας να πρωταγωνιστήσει ως ξεχωριστό κομμάτι του συνολικού θεματικού τουριστικού προϊόντος της χώρας. Με αυτά τα δεδομένα ο κ. Σταμενίτης ζήτησε τη συνεισφορά της Υφυπουργού κας Ζαχαράκη, που είναι αρμόδια για το θεματικό τουρισμό, προκειμένου να γίνουν οι παρεμβάσεις που θα συνδράμουν στην ανάπτυξη του.

Από την πλευρά της η Υφυπουργός ενημέρωσε το Βουλευτή ότι ήδη έχει σχεδιαστεί η χρηματοδότηση, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, ενός ευρέως φάσματος δράσεων με σκοπό την αναβάθμιση και στήριξη του θεματικού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό και η Πέλλα μπορεί να ενταχθεί στα προγράμματα που θα τρέξουν τους επόμενους μήνες, ώστε να επιτευχθεί η ενίσχυση του θεματικού τουρισμού στο Νομό.  Επιπρόσθετα, τόνισε ότι από Σεπτέμβριο θα έρθει νομοθετική πρωτοβουλία που θα προβλέπει την ίδρυση Τουριστικών Αναπτυξιακών Εταιρειών είτε σε κάθε Περιφέρεια είτε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ώστε η προβολή, η ανάπτυξη και η ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος να γίνεται με τρόπο οργανωμένο.