Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Ιουνίου 2021, υπήρξε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ έργων συνολικού προϋπολογισμού 743 εκατ. ευρώ που αφορούν στην κατασκευή 7 νέων και την ανακατασκευή 5 υφιστάμενων Δικαστικών Μεγάρων στην Κεντρική Μακεδονία, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Κρήτη και σε σχολικές μονάδες. Στα έργα αυτά, όπως έχει ανακοινωθεί, συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Ως εκ τούτου, αναμένεται τους επόμενους μήνες η ανακοίνωση της προκήρυξης των όρων του διαγωνισμού για την επιλογή του ανάδοχου.

 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Αποδεικνύεται ότι βήμα βήμα και με σχεδιασμό προχωρούν τα μεγάλα έργα υποδομής που ο Νομός Πέλλας στερήθηκε για χρόνια. Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως η σημερινή κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και προχωρά στην υλοποίηση όσων έργων εξαγγέλλει. Με την κατασκευή του νέου Δικαστικού Μεγάρου η πόλη της Έδεσσας θα αποκτήσει ένα σύγχρονο κτίριο και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινότητα τόσο των πολιτών όσο και των εργαζόμενων. Επαναλαμβάνω ότι, μετά το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, βασικός μας στόχος είναι να μπει σε τροχιά υλοποίησης και το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών».