Στο πλαίσιο των ενεργειών και των επαφών της, επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα είχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, σχετικά με την αιφνιδιαστική κίνηση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να παύσει τη λειτουργία του καταστήματός της στην πόλη της Σκύδρας που είναι η έδρα του ομώνυμου Δήμου της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η Δήμαρχος ζήτησε την παρέμβαση και την υποστήριξή του κ. Υπουργού προκειμένου ν΄αποτραπεί και ν΄αλλάξει η απόφαση για την παύση της λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σκύδρα πράγμα που θα είναι δυσάρεστο και τροχοπέδη στη γενικότερη ανάπτυξη του Δήμου μας.
Τόνισε ότι όλη η κοινωνία είναι ανάστατη κι εξοργισμένη διότι το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι πλέον το μοναδικό τραπεζικό κατάστημα που λειτουργεί στο Δήμο Σκύδρας μετά τη διαδοχική αποχώρηση της EurobanK, της Alpha BanK και της Εθνικής Τράπεζας.
Η Δήμαρχος υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ότι ο Δήμος Σκύδρας έχει είκοσι μία Κοινότητες – Οικισμούς με πληθυσμό 21.000 κατοίκους. Είναι το αγροτικό, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και συγκοινωνιακό σταυροδρόμι στην Κεντρικοδυτική Μακεδονία. Διαθέτει ανταγωνιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σ΄όλους τους τομείς της κοινωνικής κι οικονομικής ζωής μαζί μ΄ένα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ βρίσκεται το Τελωνείο Σκύδρας, το Χημείο του Κράτους που εξυπηρετεί και το γειτονικό Νομό Ημαθίας, ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ». Εδώ βρίσκονται οι έξι μεγαλύτερες βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και ειδικά ροδακίνου και πολλές βιοτεχνίες απασχολώντας χιλιάδες εργαζομένους. Η Σκύδρα είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο αυτών των προϊόντων στη χώρα μας. Σ΄έναν τέτοιο δυναμικό Δήμο δεν νοείται να μη λειτουργεί έστω ένα τραπεζικό κατάστημα. Μάλιστα η συγχώνευση της Αγροτικής Τράπεζας με την Τράπεζα Πειραιώς δημιούργησε αυξημένες ευθύνες στην τελευταία απέναντι στην κοινωνία και στον κόσμο του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής μας που είναι κατά βάση αγροτικός.
Στη συνέχεια η Δήμαρχος ολοκληρώνοντας την ενημέρωση και το αίτημα τόνισε τα εξής: «Αξιότιμε κ. Υπουργέ. Με τη βεβαιότητα και την πίστη, ότι, μετά τα όσα σας παρουσίασα κι ανέλυσα θα δείξετε το ανάλογο ενδιαφέρον και θ΄ανταποκριθείτε άμεσα ώστε ν΄αποτραπεί η αρνητική αυτή προοπτική για το Δήμο μας, σας ευχαριστώ πολύ παραμένοντας στη διάθεσή σας για οτιδήποτε σχετικό».
Ο κ. Υπουργός αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος, έδειξε κατανόηση για το θέμα αναφέροντας ότι σε κάθε Δήμο θα πρέπει να υπάρχει μια τράπεζα κι επιφυλάχθηκε για την επίλυσή του.