Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε εχθές με τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κ. Αθ. Δαγούμα από τον οποίο και ενημερώθηκε αναφορικά με την πορεία του έργου κατασκευής δικτύου και διανομής φυσικού αερίου στη Σκύδρα, η οποία μπαίνει στον ενεργειακό χάρτη με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης.

Με απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ την 1η Ιουλίου εγκρίθηκε η Άδεια Διανομής φυσικού αερίου στο Δήμο Σκύδρας. Το δίκτυο διανομής πρόκειται να αναπτύξει η εταιρεία HENGAS Α.Ε., η οποία έχει λάβει άδεια και για την κατασκευή του δικτύου διανομής στο Δήμο της Έδεσσας. Η έγκριση της Άδειας Διαχείρισης και των Τιμολογίων Διανομής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου από την Ολομέλεια. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2ου εξαμήνου του 2021, ενώ η έναρξη της  τροφοδοσίας θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή από τον ΔΕΣΦΑ του σημείου εξόδου επί του αγωγού TAP στο Άσπρο, ένα έργο για το οποίο ο Λάκης Βασιλειάδης ασκεί πιέσεις να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Ο Βουλευτής ανέφερε πως η ολοκλήρωση του έργου αυτού θα έχει πολλαπλά οφέλη για όλο τον Δήμο Σκύδρας. Εντός της πόλης της Σκύδρας θα κατασκευαστεί δίκτυο χαμηλής πίεσης για την εξυπηρέτηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων ενώ θα μπορούν να επωφεληθούν και μονάδες θερμοκηπίων και βιομηχανίες επεξεργασίες και μεταποίησης τροφίμων, οι οποίες θα μπορέσουν να μειώσουν τα έξοδα τους και να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές.