Με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινή Αραμπατζή συναντήθηκε χθες, 14 Ιουνίου 2021, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Το θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν η ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις των κτηνοτρόφων λόγω της σημαντικής αύξησης στις τιμές των ζωοτροφών, γεγονός που έχει οδηγήσει σε άνοδο του κόστους παραγωγής.

Ο Βουλευτής από την πλευρά του παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία από ομάδες κτηνοτρόφων του Νομού Πέλλας, βάσει των οποίων παρατηρείται η μείωση που προκαλεί στο εισόδημα τους η αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές. Ζήτησε από την κ. Αραμπατζή να εξεταστεί το ζήτημα, γνωρίζοντας βέβαια ότι πρόκειται για μια παγκόσμια εξέλιξη που οφείλεται κυρίως στην πανδημία και τις συνέπειες που είχε στη διατροφική αλυσίδα.

Η Υφυπουργός τόνισε ότι η ηγεσία του Υπουργείου παρακολουθεί το ζήτημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης, η οποία επιφέρει άνοδο των τιμών, ενημερώνοντας ότι ήδη ο Υπουργός το έχει θέσει στο συμβούλιο των Υπουργών, ώστε να υπάρχει συνολική αντιμετώπιση. Παράλληλα, η ηγεσία του Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει τα περιθώρια και τις δυνατότητες του Υπουργείου, θέτοντας το ως ένα ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες.