Άμεση ήταν η επικοινωνία του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύση Σταμενίτη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες και αφορά την καταβολή των προκαταβολών για τα βιομηχανικά ροδάκινα σε περιοχές του Δήμου Αλμωπίας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πως διαπιστώθηκε η μη πραγματοποίηση πληρωμής προκαταβολών ειδικά για την καλλιέργεια βιομηχανικού ροδακίνου στα χωριά Εξαπλάτανος, Μηλιά και Ριζοχώρι ενώ εξετάζονται ενδεχόμενα παρόμοια ζητήματα και σε άλλες περιοχές.

Όπως ήταν αναμενόμενο η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στους παραγωγούς. Δεδομένου ότι η εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινόμενων «Παγετός Άνοιξη 2021» προκάλεσε σημαντικές ζημιές και στις παραγωγές του βιομηχανικού ροδάκινου των εν λόγω περιοχών, ο Βουλευτής ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος για τα παραπάνω χωριά αλλά και όπου εντοπίζονται τέτοιου είδους ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε το Βουλευτή ότι το γεγονός αυτό οφείλεται σε τεχνικό ζήτημα και συγκεκριμένα στη μη ολοκλήρωση της γενικής εκτίμησης ζημιάς για ένα πολύ μικρό αριθμό Τοπικών Κοινοτήτων στην περιοχή της Αλμωπίας, το οποίο άμεσα θα διευθετηθεί με την καταβολή των προκαταβολών αυτών το Σεπτέμβριο.

Συνεπώς, προς ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων παραγωγών γίνεται γνωστό ότι οι προκαταβολές έναντι της αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον παγετό στο βιομηχανικό ροδάκινο για τα χωριά Εξαπλάτανος, Μηλιά και Ριζοχώρι (και ενδεχομένως και άλλων περιοχών που διαπιστώθηκαν παρόμοια ζητήματα) θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο.