Σύλληψη για καταδικαστική απόφαση και καλλιέργεια κάνναβης Συνελήφθη προχθές (24 Αυγούστου 2021) το βράδυ σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών, για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Ο ημεδαπός κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχε και επέδειξε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης σε αγροτική περιοχή, διαπιστώθηκε να καλλιεργεί ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους 120 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε και κατασχέθηκε, όπως και ποσότητα κάνναβης βάρους 6,2 γραμμαρίων που εντοπίσθηκε στην ίδια περιοχή.
Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων Συνελήφθησαν χθες (25 Αυγούστου 2021) το απόγευμα σε ορεινή περιοχή της Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, 4 ημεδαποί άνδρες, διότι σε αστυνομικό έλεγχο των δύο οχημάτων στα οποία επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων, δύο συσκευές ραβδοσκοπίας, σκαπτικά εργαλεία και άλλος εξοπλισμός, τα οποία όπως διαπιστώθηκε χρησιμοποίησαν νωρίτερα σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση πολύτιμων αντικειμένων.

Επιπλέον σε βάρος τους βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα 1.000 ευρώ στον καθένα, για παράνομη είσοδο και παραμονή σε δασική έκταση.