Ενεργώντας μόνος ή με συνεργούς του διέπραττε κλοπές κυρίως από καταστήματα με την λεία του να ξεπερνάει τις 3.500 ευρώ

 

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές από καταστήματα που έγιναν σε διάφορες περιοχές των Σερρών.

 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ημεδαπού άνδρα και δύο ανήλικων συνεργών του. Επιπλέον, στην δικογραφία περιλαμβάνονται δύο άγνωστες γυναίκες, επίσης συνεργοί του ημεδαπού.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ημεδαπός ενεργώντας κατά περίπτωση μόνος του ή με τους παραπάνω συνεργούς του, διέπραττε κλοπές κυρίως από καταστήματα με την μέθοδο της απασχόλησης ή εκμεταλλευόμενος την απουσία των παθόντων.

 

Όπως διαπιστώθηκε, από το Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, διέπραξε 4 κλοπές από καταστήματα και 2 κλοπές από επιχείρηση και όχημα στις Σέρρες, από όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά, προϊόντα και άλλα αντικείμενα, με την λεία του να ξεπερνά τις 3.500 ευρώ.

 

Επιπλέον, αφαίρεσε τραπεζικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησε πραγματοποιώντας ανέπαφες συναλλαγές, ενώ ενέχεται και σε μία απόπειρα κλοπής από επιχείρηση.

 

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών γυναικών, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για την εξακρίβωση των στοιχείων και των υπόλοιπων συνεργών του και της συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.