Αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ αναμένεται να ανακοινώσει από ο βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση επιδιώκει να στήσει ανάχωμα για περίπου 500.000 οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά απέναντι στα κύματα ανατιμήσεων της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξετάζουν σενάριο χορήγησης μεγαλύτερης έκπτωσης στο τιμολόγιο προμήθειας ρεύματος για τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Οι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο ανέρχονται περίπου στις 460.000 – 500.000. Πρόκειται για νοικοκυριά που απολαμβάνουν χαμηλότερη τιμή ρεύματος με επιδοτούμενη κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Περιβάλλοντος ερευνά το ενδεχόμενο χορήγησης μεγαλύτερης έκπτωσης ώστε να παραμείνει η προαναφερόμενη έκπτωση σε αυτά τα επίπεδα έναντι της τιμής της κιλοβατώρας που πληρώνουν οι υπόλοιποι καταναλωτές.

Τα φυσικά πρόσωπα που είναι ενταγμένα στις δύο κατηγορίες ΚΟΤ πληρούν συνδυαστικά συγκεκριμένα όρια εισοδήματος, ακίνητης περιουσίας αλλά και κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ποσό της επιχορήγησης για την πρώτη κατηγορίας ανέρχεται στα 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα και στη δεύτερη στα 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Έτσι, η χρέωση είναι χαμηλότερη κατά περίπου 60% και 40%, αντίστοιχα.