Το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί με τη πραγματοποίηση πληρωμής προκαταβολών, ειδικά για την καλλιέργεια βιομηχανικού ροδάκινου, σε ορισμένες περιοχές του Νομού Πέλλας διευθετείται από τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ.

Την αντιμετώπιση του είχε ζητήσει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, σε επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αμέσως μετά την καταβολή των προκαταβολών στο σύνολο του Νομού Πέλλας τον Αύγουστο.

Σε σημερινή του επικοινωνία με τη Διοίκηση του Οργανισμού ο κ. Σταμενίτης ενημερώθηκε ότι, μετά την ολοκλήρωση της γενικής εκτίμησης ζημιάς σε ορισμένες τοπικές κοινότητες, στις οποίες λόγω τεχνικών ζητημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί, ο ΕΛΓΑ προχωράει την επόμενη εβδομάδα (με πιθανότερη ημερομηνία τις 14 Σεπτεμβρίου) στην καταβολή των προκαταβολών. Αφορά τοπικές κοινότητες όπου διαπιστώθηκε ζημιά άνω του 50% στην καλλιέργεια του βιομηχανικού ροδακίνου.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν πληρωμές σε όσους παραγωγούς τακτοποίησαν αυτό το διάστημα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕΛΓΑ και για το λόγο αυτόν είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη πληρωμή των προκαταβολών.