Στον αγιασμό του Ειδικού Σχολείου Γιαννιτσών παραβρέθηκε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Ο αγιασμός τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ Ιωήλ ενώ επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κ. Κόπτσης.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του Μουσικού Σχολείου της πόλης των Γιαννιτσών.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής τόνισε:

«Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς! Με υγεία και πρόοδο για τα παιδιά μας!

Το πρώτο κουδούνι σηματοδοτεί πάντα ένα δυναμικό ξεκίνημα, νέες προκλήσεις και καινούριους στόχους. Κυρίως όμως φέτος, σηματοδοτεί και την επιστροφή της σχολικής κοινότητας στην κανονικότητα και στη δια ζώσης εκπαίδευση. Με ασφάλεια, με προσοχή, με τήρηση των μέτρων και βέβαια με τον εμβολιασμό, που είναι πια το μεγαλύτερο μας όπλο ώστε να ξεπεράσουμε οριστικά αυτήν την πολύ δύσκολη περιπέτεια.

Τα δύο χρόνια που πέρασαν η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα δοκιμάστηκαν πολύ. Όμως όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και οι γονείς, επέδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και έφεραν εις πέρας τη μεγάλη πρόκληση της προστασίας από την πανδημία. Μέσα από τη δική τους προσπάθεια και σε  συνεργασία με την Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ξεπεράστηκαν επιτυχώς δύο εξαιρετικά δύσκολες χρονιές».