Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα το συγκρότημα εκπαιδευτικών μονάδων όπου συστεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Έδεσσας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Έδεσσας.

Συνομίλησε με τη Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ, Δασκάλους και Νηπιαγωγούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς και τις νέες προκλήσεις που προκύπτουν από την επιστροφή στα θρανία μετά από μια παρατεταμένη αποχή λόγω της πανδημίας.

Ο Βουλευτής παρατήρησε ότι οι υποδομές των μονάδων βρίσκονται σε καλό επίπεδο. Ο Αντιδήμαρχος Έδεσσας κ. Σ. Μούκας, που βρισκόταν επίσης στο χώρο, αναφέρθηκε σε σειρά σχετικών παρεμβάσεων του Δήμου Έδεσσας. Ο Λάκης Βασιλειάδης ωστόσο συμπλήρωσε πως πάντοτε υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ειδικότερα όταν πρόκειται για μονάδες Ειδικής Αγωγής, και δεσμεύτηκε από την πλευρά του να κάνει ό,τι είναι χρήσιμο και ωφέλιμο ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός για τις μονάδες.

Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν στον Βουλευτή πτυχές του ιδιαίτερου τρόπου διδασκαλίας που απαιτείται, ενώ τόνισαν τη σημασία της μεταλυκειακής απασχόλησης των συμπολιτών μας ΑμεΑ, ένα θέμα το οποίο ο Λάκης Βασιλειάδης έχει θίξει στο παρελθόν σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του.