Με τον καθιερωμένο αγιασμό για καλή χρονιά ξεκίνησε και η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία της ΔΗΚΕΠΑΠ μετά την έναρξη του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ για την χρηματοδότησή του. Αξίζει να θυμίσουμε πως το ΚΔΑΠΜΕΑ Γιαννιτσών ήταν από τους χώρους φοίτησης που δεν σταμάτησαν τη λειτουργία τους και καθ’ όλη την διάρκεια του περασμένου γενικού λοκντάουν.

Στον όμορφο χώρου του Κέντρου συγκεντρώθηκαν οι γονείς και οι ωφελούμενοι, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Αθανάσιος Επιτροπάκης και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Ανδρέας Καραφυλλιάς. Μετά την τέλεση του αγιασμού, ο δήμαρχος Πέλλας καλωσόρισε τους γονείς και τα παιδιά στο Κέντρο, τους ευχήθηκε ήρεμη και υγιή νέα χρονιά και επισήμανε την σημασία της καλής συνεργασίας με τους γονείς και της σημαντικότητας ύπαρξης και λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες.

Ο κ. Επιτροπάκης δήλωσε πως το ΚΔΑΠΜΕΑ ανήκει στις υγειονομικούς φορείς όπου  εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και για το προσωπικό και για τους ωφελούμενους εφόσον είναι ενήλικες. Δεν έχουν υποχρέωση εμβολιασμού και μπορούν να φοιτήσουν όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που δεν επιτρέπετε να το κάνουν. Η ΔΗΚΕΠΑΠ σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ θα προσπαθήσει να καλύψει κάθε ανάγκη με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών.

Να σημειωθεί πως το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους ωφελούμενους των κέντρων και ιδρυμάτων ΑΜΕΑ σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς εφόσον δεν εξαιρούνται οι βαριές κινητικές και νοητικές ασθένειες ως λόγοι απαγόρευσης εμβολιασμού και ήδη οι πανελλήνιες ενώσεις των ΑΜΕΑ έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για αυτό αποστέλλοντας αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο για την εξαίρεση των ατόμων αυτών.