Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για προσφορά αίματος συμμετέχοντας στην πέμπτη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και το Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021  στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό Βασ. Όλγας 198, στη Θεσσαλονίκη. 

Στην αιμοδοσία συμμετείχε για δεύτερη φορά το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Β. Ελλάδος, με τον Συντονιστή Μεταμοσχεύσεων Φώτη Αντωνίου, ο οποίος ενημέρωνε τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής στην Ελληνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στη δράση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας και η Περιφερειακή Σύμβουλος, αρμόδια για θέματα υγείας, Όλγα Χριστίνα Γούλα. Όπως δήλωσε ο κ. Μήττας «ευχαριστούμε θερμά όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησία και ευσυνειδησία, στηρίζουν τους συνανθρώπους μας και το σύστημα υγείας. Οι δράσεις αιμοδοσίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχιστούν και στο μέλλον. Θα ενημερώνουμε τους πολίτες με σχετικές ανακοινώσεις».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν από την πέμπτη εθελοντική δράση αιμοδοσίας βρίσκονται στην Τράπεζα Αίματος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και θα διατεθούν από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας σε όσους πολίτες έχουν ανάγκη.