Εικαστική Έκθεση με τίτλο «Συνάντηση» θα φιλοξενηθεί στο χώρο του Παρθεναγωγείου στην Έδεσσα, από το Σάββατο 16 έως την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

Εκθέτουν οι καλλιτέχνες: Αγγελική Ανθυμίδου, Μαρία Γιαννακούδη, Κωνσταντίνος Δαμπάλης, Βίκυ Ελευθεριάδου, Σεβαστή Ιντζέ, Φίλιππος Καλαμάρας, Μαρία Παπατζέλου, Στέλλα Πίτσιου, Γρηγόρης Χατζηλάμπου, Μαρία Χατζηλάμπου.

Επιμέλεια έκθεσης: Κωστής Σουλίδης.

Οι δέκα (10) εικαστικοί εκθέτουν έργα τους για πρώτη φορά σε φυσικό χώρο, μετά τη διαδικτυακή γκαλερί MC ART SPACE (https://mcartspace.webnode.gr/).

Οι 10 εικαστικοί εκθέτουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, φωτογραφίας στον ανακαινισμένο χώρο του Παρθεναγωγείου (Βαρόσι, Έδεσσας).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 19:30.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα-Παρασκευή 18:30-21:30

Σάββατο-Κυριακή 11:00-13:30 & 18:30-21:30

Η έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και της διαδικτυακής γκαλερί MC ART SPACE.

Στη διάρκεια της Έκθεσης θα ισχύουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δηλ. είσοδος με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή νόσησης (μέχρι 6 μήνες από τη διάγνωση), ή βεβαίωση αρνητικού PCR 72 ωρών, ή βεβαίωση αρνητικού rapid test 48 ωρών.  Τα πιο πάνω ισχύουν για τα άτομα άνω των 12 ετών.

 

Η Αγγελική Ανθυμίδου γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και αποφοίτησε το 2001 με καθηγητή τον Β. Δημητρέα.  Το 1998-99 παρακολούθησε μαθήματα στη Facultad de Bellas Artes στην Cuenca της Ισπανίας. Από το 2005 διδάσκει καλλιτεχνικά στην μέση εκπαίδευση. Έχει πάρει μέρος σε  ομαδικές εκθέσεις κι έχει παρουσιάσει δύο φορές το έργο της σε ατομική έκθεση.

Η Μαρία Γιαννακούδη γεννήθηκε στις Σέρρες. Το 2002 αποφοίτησε από το τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση τη ζωγραφική και καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα. Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά συμπόσια. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις. Ζει κι εργάζεται στις Σέρρες.

Ο Γρηγόρης Χατζηλάμπου ανήκε στην γενιά των Φλωρινιωτών ζωγράφων της μεταπολεμικής περιόδου. Ήταν αυτοδίδακτος. Το κύριο επάγγελμα του ήταν οδοντίατρος. Στο ενεργητικό του είχε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σημαντικό δημιούργημά του το Μνημείο των 15 απαγχονισθέντων Ελλήνων Πατριωτών στην Κλαδοράχη Φλώρινας. Σχεδίασε εμβληματικά σήματα και λογότυπα τοπικών   και οργανισμών. Απεβίωσε το 2018.

Ο Κωνσταντίνος Δαμπάλης είναι ένας καλλιτέχνης που κινείται πολυεπίπεδα και πολυδιάστατα ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική. Χρησιμοποιεί κυρίως το ξύλο και το κάρβουνο προκειμένου να εκφράσει τον προβληματισμό του για το κενό του χώρου και όχι απλά τον κενό χώρο. Μεταφέρει την ουσία της ζωγραφικής στη γλυπτική και την κατασκευή, όπως συμβαίνει με τη ζωγραφισμένη μορφή και το φόντο.

Η Βίκυ Ελευθεριάδου γεννήθηκε στη Μελβούρνη. Σπούδασε εικαστικά, με κατεύθυνση στη ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας. Αποφοίτησε από το εργαστήρι του Γιάννη Ζιώγα. Συμμετείχε στις δράσεις της  «Εικαστικής Πορείας στις Πρέσπες – Νοητά και Πραγματικά Μνημεία» και το διεθνές συνέδριο «Περιπατητικές Πρακτικές / Περιπατητική Τέχνη/ Περιπατητικά Σώματα». Διατηρεί εργαστήριο στην πόλη της Κοζάνης.

 

H Σεβαστή Ιντζέ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι υποψήφια μεταπτυχιακού τίτλου στις Επιστήμες της Αγωγής (Ε.Α.Π.). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Σήμερα ζει και δραστηριοποιείται στην πόλη της Κοζάνης.

Ο Φίλιππος Καλαμάρας γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στη Φλώρινα. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Έχει πτυχίο Γλυπτικής από το Loughborough University School of Art and Design της Αγγλίας και μεταπτυχιακό στη Σύγχρονη Τέχνη και τη Θεωρία της Τέχνης από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Είναι υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Έργα του είναι τοποθετημένα σε δημόσιους χώρους, ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και το γλυπτό του Αγγελική, 2013, ανήκει στη συλλογή της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκθέτει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε συμπόσια γλυπτικής και συνέδρια.

Η Μαρία Παπατζέλου γεννήθηκε στο Αμβούργο. Ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Εικαστικός, σκηνογράφος  στο θέατρο και τον κινηματο-γράφο, εκπαιδευτικός, ραδιοφωνική παραγωγός, γράφει ποίηση. Έχει παρουσιάσει τα έργα της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πάρει τρία βραβεία.

Η Στέλλα Πίτσιου γεννήθηκε στις Σέρρες. Ξεκίνησε νωρίς τη σχέση της με τις τέχνες, έχοντας τη δυνατότητα να επισκέπτεται  εργαστήρια καλλιτεχνών και μαστορών που ακόμη τη γοητεύουν ως χώροι μυσταγωγίας. Μουσική, ζωγραφική, μεικτές τεχνικές, φωτογραφία, κεραμική, κόσμημα και κατασκευές. Μέχρι και σήμερα δημιουργεί, εκπαιδεύεται κι εκπαιδεύει σε σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια για τις Τέχνες. Ζει στις Σέρρες τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Μαρία Χατζηλάμπου σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του University of Central Lancashire της Μ. Βρετανίας. Αποφοίτησε από το εργαστήριο Ζωγραφικής της  Lubaina Himid. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Πολιτιστική Πολιτική και Ανάπτυξη» στο Α.Π.ΚΥ.  Έχει λάβει μέρος σε εικοσιπέντε ομαδικές εκθέσεις κι έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές, μεταξύ των οποίων, το 2019 στην Gallery J/M του Λονδίνο και το 2008 στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλες με την υποστήριξη του ΟΙΒ (Office for Infrastructure and Logistics-Brussels).