Είναι άξιο αναφοράς ότι στο πτητικό σχέδιο της Hellenic Seaplanes  δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην όσο μεγαλύτερη αξιοποίηση των προορισμών, που ξεπερνά την πραγματοποίηση μόνο οργανωμένων και ναυλωμένων πτήσεων σε αυτούς.

 

Ειδικότερα η Hellenic Seaplanes δρομολογεί τη σχεδίαση τουριστικών πακέτων περιηγητικών πτήσεων πάνω από βασικά αξιοθέατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως επίσης και την ενίσχυση του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού με πακέτα που διασυνδέουν εύκολα και γρήγορα τους ενδιαφερόμενους επιβάτες με το Άγιο Όρος όπως επίσης και άλλους σημαντικούς προσκηνυματικούς τόπους και μοναστήρια της Βόρειας Ελλάδας.

Για την εκκίνηση των συζητήσεων και των διαδικασιών για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Κ. Μακεδονία, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μπίλλιας ανέφερε:

«Τα λιμάνια και οι λίμνες που υπάγονται στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούν έναν πολύ σημαντικό κόμβο που μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο χάρις στα υδατοδρόμια και στις αερομεταφορές με τα υδροπλάνα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι με την δημιουργία των 14 υδατοδρομίων θα διευρυνθούν οι διέξοδοι μετακίνησης των κατοίκων όλων των νομών της Κεντρικής Μακεδονίας και θα απλουστευθεί η διασύνδεσή τους με τις γύρω περιοχές. Η Βόρεια Ελλάδα θα στηρίξει την επένδυση των υδατοδρομίων και ευελπιστούμε οι διαδικασίες των αδειοδοτήσεων να ξεκινήσουν άμεσα».

Σε τοποθέτηση του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Δεν παρεκκλίνουμε από το όραμά μας η Ελλάδα να αποκτήσει το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στο κόσμο για αυτό δουλεύουμε εντατικά πάνω στο πλάνο της αδειοδότησης και δημιουργίας υδατοδρομίων οπουδήποτε αυτό είναι εφικτό, είτε πρόκειται για παραθαλάσσια περιοχή, είτε για νησί ή λίμνη. Το συνεχώς εξελισσόμενο δίκτυο υδατοδρομίων από σήμερα ισχυροποιείται ακόμα πιο πολύ με την προσθήκη των 14 υδατοδρομίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Με την αποφασιστικότητά της η κυβέρνηση έχει επισφραγίσει την έναρξη των υδροπλάνων το 2022 και θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να μιλάμε σύντομα για την εκκίνηση των αδειοδοτικών διαδικασιών στα λιμάνια και στις λίμνες της Μακεδονίας με στόχο οι ντόπιοι και οι τουρίστες των περιοχών αυτών να μετατραπούν σε επιβάτες των υδροπλάνων.