Από τις 22 Σεπτεμβρίου απέστειλαν κοινό αίτημα προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας επτά παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζητώντας την επείγουσα σύγκληση δύο ειδικών συνεδριάσεων, με θέματα την αντιπλημμυρική προστασία και την προστασία των δασών αντίστοιχα. Ο Πρόεδρος κ. Καρακωστάνογλου υποσχέθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι θα ικανοποιηθεί το αίτημα, αλλά απέφυγε να δώσει πιο συγκεκριμένη απάντηση με ημερομηνίες.

Εντωμεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας «Αθηνά», το οποίο ίσως εξελιχθεί και σε μεσογειακό κυκλώνα, με σφοδρότερα φαινόμενα στη Β. Ελλάδα. Μετεωρολόγοι ήδη έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι θάλασσές μας έχουν συσσωρεύσει μεγάλα ποσά θερμότητας το καλοκαίρι, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ένταση στα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα.

Γι’ αυτό και η παράταξη Κοιτάμε Μπροστά ζητά την επείγουσα διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης για την αντιπλημμυρική προστασία στην Κ. Μακεδονία, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει. «Κάλλιον προλαμβάνειν ή θεραπεύειν» σύμφωνα με την αρχαία σοφία, αλλά η αναβλητικότητα της διοίκησης της Περιφέρειας δεν φαίνεται να συμβαδίζει. Και είναι γνωστό ότι υπό την πίεση γεγονότων δεν μπορεί να γίνει καλός σχεδιασμός, ούτε και να τεθούν περιβαλλοντικές προτεραιότητες, οι οποίες αποτελούν προϋπόθεση για μια πιο σύγχρονη προσέγγιση στις πρωτοβουλίες προσαρμογής στην κλιματική κρίση.