Καταγγέλλουμε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της ΜΕΘ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ και ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  μας στην ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Την τελευταία περίοδο που η Εκπαίδευση βιώνει το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις εκατοντάδων Τμημάτων σε όλη την χώρα εν μέσω πανδημίας, με όλες τις αρνητικές συνέπειες σε βάρος της μόρφωσης των μαθητών, αναστέλλεται η λειτουργία της ΜΕΘ του ΓΝ Έδεσσας με συνέπειες σε βάρος της Υγείας του λαού της Πέλλας που θα είναι τραγικές.

Η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας είχε έγκαιρα καταγγείλει στο λαό και τους φορείς της περιοχής τα κυβερνητικά σχέδια για συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, με στόχο την σταδιακή συγχώνευση των δύο νοσοκομείων. Την ίδια ώρα που η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται, δωρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους για «κάλυψη απώλειας εσόδων εξαιτίας της πανδημίας»..

Οι εκπαιδευτικοί της Πέλλας δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των Νοσοκομειακών Γιατρών που αρνούνται να στερήσουν από τους ασθενείς τους αναγκαίες εξετάσεις, θεραπείες και φάρμακα, στο όνομα της «καταπολέμησης τη σπατάλης» και «του εξορθολογισμού των δαπανών» προκειμένου να αξιολογούνται θετικά και να παίρνουνε  μπόνους!

Απαιτούμε στο πλευρό των Νοσοκομειακών Γιατρών της Πέλλας:

  • Να μη κλείσει η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας! Καμία μετακίνηση κλινικής ή τμήματος των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών.
  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη νέων κλινικών στα δύο νοσοκομεία με βάση τις σύγχρονες υγειονομικές ανάγκες του λαού της περιοχής.
  • Πλήρη διοικητικό διαχωρισμό των δύο νοσοκομείων. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να σταματήσουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις. Να ανακληθούν όσες είναι σε ισχύ και να επιστρέψουν οι γιατροί στις δομές όπου εργάζονται.
  • Αποφασιστική ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι γιατροί που είναι σε αναστολή.
  • Άμεσα ριζικά μέτρα για την αναστροφή του καταστροφικού ρεύματος ιατρικής μετανάστευσης με εξασφάλιση από το κράτος όλων των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, την εργασιακή και επαγγελματική τους αξιοπρέπεια.
  • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Πρόνοια, το Φάρμακο.

Στον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους στην Υγεία

Διεκδικούμε τις παροχές που μας αξίζουν

 

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας

 

Η Αντιπρόεδρος                                                  Ο Γ. Γραμματέας

Σεμερτζίδου Δέσποινα                                        Τραπεζανίδης Γιώργος