Τη φετινή σχολική χρονιά, στα πλαίσια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, η ΔΠΕ Πέλλας, δια της ΥΣΔ κ. Ελισάβετ Φράγκου, ξεκίνησε τη δημιουργία δικτύου σχολείων, τα οποία υλοποιούν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων, σε θέματα συναισθηματικής Αγωγής.

Μέσα από το Δίκτυο, οι εκπαιδευτικοί θα διαπραγματευτούν θέματα, που άπτονται των αρετών της Ηθικής Νοημοσύνης, που είναι η ενσυναίσθηση, η συνείδηση, ο αυτοέλεγχος, ο σεβασµός, η  καλοσύνη, η ανεκτικότητα, η δικαιοσύνη. Με διαδικτυακές ή δια ζώσης συναντήσεις, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για θέματα συναισθηματικής αγωγής, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, καταθέτοντας τις εμπειρίες τους από την υλοποίηση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώθηκε διαδικτυακή Ημερίδα, τη Δευτέρα 15/11, με σκοπό την ενημέρωση και λειτουργία του Δικτύου, τις θεωρητικές και μεθοδολογίες προσεγγίσεις, τις προτεινόμενες δραστηριότητες και τις διαδικασίες ένταξης στο Δίκτυο.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν 100 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι κεντρικές εισηγήτριες ήταν η κ. Βάσιου Αικατερίνη, ΕΔΙΠ Σχολικής Ψυχολογίας και Πρακτικής Άσκησης ΠΤΔΕ, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και η κ. Πούλιου Αφροδίτη, Φιλόλογος, MEd Σχολικής Ψυχολογίας, με τίτλο εισήγησης: «Από τη συναισθηματική στην ηθική νοημοσύνη : Καλλιέργεια αντίστοιχων ικανοτήτων και συμπεριφορών στο σχολείο»

Ένα σημαντικό κομμάτι της εισήγησης, βασίστηκε στο βιβλίο «ΗΘΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ» το οποίο έχουν συγγράψει οι εισηγήτριες.

Ευχόμαστε το πρόγραμμα που ξεκίνησε και θα έχει διάρκεια μέχρι τον Απρίλη, να φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα και να στηρίξει τη δύσκολη και απαιτητική εποχή που βιώνει η κοινωνία μας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία.