Σε προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Χαρουτουνιάν την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης παρουσίασε τις δυνατότητες του Νομού Πέλλας ώστε η περιοχή να αποτελέσει κέντρο κατάρτισης αγροτών και κτηνοτρόφων. Ειδικότερα συζητήθηκαν οι προτάσεις για ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς επίσης και η δημιουργία κύκλων προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης νέων αγροτών και κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σταμενίτης συζήτησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ τις δυνατότητες υλοποίησης της ήδη κατατεθειμένης πρότασης θεσμικών φορέων της Δημοτικής Ενότητας Κρύας Βρύσης για τη δημιουργία ίδρυσης ΔΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης. Από την πλευρά του ο κ. Χαρουτουνιαν ανταποκρίθηκε θετικά στην προοπτική της ίδρυσης ΙΕΚ, με κατεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, και ενημέρωσε τον κ. Σταμενίτη ότι η πρόταση ήδη εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Μάλιστα σημείωσε ότι η ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιοχή της Πέλλας θα περιλαμβάνεται στις προτάσεις του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, η υλοποίηση της πρότασης χρειάζεται σωστό σχεδιασμό και συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και πρόθεση του Οργανισμού είναι να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα προκειμένου να μπορέσει να επιτευχθεί.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και η προοπτική οργάνωσης και υλοποίησης προγραμμάτων πολυήμερων σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης των νέων αγροτών και κτηνοτρόφων στην περιοχή του Νομού Πέλλας. Ο Βουλευτής τόνισε ότι υπάρχουν οι υποδομές στην περιοχή, όπου μπορούν να διενεργούνται τα σεμινάρια με τη συμμετοχή νέων αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Σημείωσε επίσης ότι ο Νομός Πέλλας, με την πλούσια και πολυποίκιλη παραγωγή που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα του συνδυασμού θεωρίας και πράξης, παρέχοντας στον εκπαιδευόμενο μια ολοκληρωμένη κατάρτιση και επιμόρφωση.