Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίες συγκρούσεις. Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία  Θυμάτων Οδικής Κυκλοφορίας (FEVR) και καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα» με ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών το 2005. Την ημέρα αυτή, τιμούμε επίσης όλους τους αφανείς ήρωες των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης, της Τροχαίας Αστυνομίας καθώς και του ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για την αντιμετώπιση των τραυματικών συνεπειών των τροχαίων συμβάντων. Υιοθετώντας το μήνυμα «ΘΥΜΗΣΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ – ΔΡΑΣΕ», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στην παγκόσμια αυτή εκδήλωση με δράσεις που δίνουν βάρος στην πλέον ευάλωτη ηλικιακή ομάδα, τα παιδιά και τους εφήβους, για την οποία οι τραυματισμοί σε τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν και την 1η αιτία θανάτου. Τιμώντας τη μνήμη όσων χάθηκαν στους δρόμους και για την προστασία της ζωής στους δρόμους, διοργανώνουμε τις εξής δράσεις:

–           Κατά την εβδομάδα 22-26 Νοεμβρίου, το ΙΟΑΣ θα παραδώσει σε επιλεγμένους Δήμους παιδικά καθίσματα, μέσω του προγράμματος “Share the Safety”. Τα καθίσματα προωθούνται μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Σε περίπτωση που θέλετε κι εσείς να προσφέρετε το παιδικό κάθισμα που πλέον δε χρησιμοποιείτε αλλά βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 210-8620150.

–           Την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου, θα προβληθεί η τελετή βράβευσης του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας κατέθεσαν τις δικές τους ιδέες, σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά με το ζήτημα των τροχαίων στη χώρα μας, δημιουργώντας πρωτότυπα ψηφιακά έργα όπως ταινίες μικρού μήκους, βίντεο σποτ και άλλες ψηφιακές δημιουργίες, χρησιμοποιώντας εργαλεία web 2.0 (blog, websites, wiki κλπ.). Τα βραβευμένα έργα θα παρουσιαστούν κατά την τελετή βράβευσης, όπως επίσης και βίντεο από τους ίδιους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν και θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας. Ο Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από κοινού με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υποστηρίχθηκε από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ). Η τελετή θα κάνει πρεμιέρα στο κανάλι του YouTube  του Ινστιτούτου https://www.youtube.com/user/ioaspanos

 

Ως Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, αυτή την Κυριακή αλλά και κάθε μέρα, δεν θα πάψουμε…

Να θυμόμαστε όλους όσοι έφυγαν και όσους τραυματίστηκαν σοβαρά στους δρόμους,

Να αναγνωρίζουμε τη σημαντική συνεισφορά των εργαζομένων στις υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης,

Να εφιστούμε την προσοχή στο γεγονός ότι η νομική ευθύνη των εμπλεκομένων σε θανάσιμους τραυματισμούς παραμένει περιορισμένη,

Να συνηγορούμε υπέρ της υποστήριξης των θυμάτων τροχαίων συμβάντων και των οικογενειών τους,

Να προωθούμε επιστημονικά τεκμηριωμένες δράσεις που αποτρέπουν και, μακροπρόθεσμα, αποτρέπουν περαιτέρω θανάτους και τραυματισμούς.

 

Περισσότερες πληροφορίες: 210 8620150, www.ioas.gr