ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για 4.000 απώλειες μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται υπό κατάρρευση. Η αδράνεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας έχει πλέον γίνει αρνητικά παροιμιώδης. Με την ατολμία και την ανεπάρκειά του φέρνει κάθε μέρα πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού lockdown και χιλιάδων νεκρών.

Δυστυχώς η κυβέρνηση αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ, στον Προϋπολογισμό το αδυνατίζει κατά 820 εκ. ευρώ. Δεν προσλαμβάνει ούτε γιατρούς, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, αρνείται να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, παρά το γεγονός ότι καθημερινά αναβάλλονται χειρουργεία. Η δημόσια υγεία οδηγείται στο απόσπασμα.

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 7μ.μ. με θέμα την κατάσταση στα νοσοκομεία και τι πρέπει να γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Για το θέμα θα μιλήσουν η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρώτρια τομεάρχης στην Υγεία Δώρα Αυγέρη και η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδώρα Τζάκρη, ενώ θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.  Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από την σελίδα της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιαννιτσών στο facebook.

Η δημόσια υγεία μας αφορά όλους και ανήκει σε όλους μας.