Σύλληψη για παράβαση του νόμου για την προστασία αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω χθες (22 Νοεμβρίου 2021) το απόγευμα, σε αγροτική περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Γραφείου Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ημεδαπός άνδρας, καθώς διαπιστώθηκε ότι   μαζί με συνεργό του και με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, πραγματοποιούσαν έρευνα για την ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 νόμισμα ιστορικών χρόνων και 1 μολύβδινο βλήμα σφενδόνης, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 3 αδιάγνωστα αντικείμενα που χρήζουν αρχαιολογικής εξέτασης καθώς και 1 ανιχνευτής μετάλλων, 1 μεταλλικό φτυάρι και 1 φακός. Επιπλέον, από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν.

 

Σύλληψη για ναρκωτικά Συνελήφθη χθες (22 Νοεμβρίου 2021) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ημεδαπός άνδρας, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης βάρους 26,9 γραμμαρίων, ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης, βάρους 289 γραμμαρίων και 1 ναρκωτικό δισκίο.
 Εξιχνιάσεις κλοπών ·         Από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε με τη συνδρομή και των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τον Ιούλιο του 2019, διέρρηξε οικία σε περιοχή των Σερρών, από όπου αφαίρεσε 2 κυνηγετικά όπλα. Το ένα από τα κλεμμένα όπλα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, κρυμμένο καλά σε σημείο με πυκνή βλάστηση και κατασχέθηκε.

·         Από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίπολης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων ημεδαπών, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Αύγουστο του 2021 μαζί με συνεργό τους, διέρρηξαν 2 οικίες σε περιοχή των Σερρών, από όπου συνολικά αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές αξίας 500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Εξιχνίαση απάτης Από το Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής γυναίκας, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, χθες (22 Νοεμβρίου 2021) το απόγευμα, σε περιοχή της Χαλκιδικής, μαζί με συνεργό της, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη ημεδαπή και με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης ιατρικής επέμβασης, εξαιτίας δήθεν τραυματισμού της κόρης της, την έπεισαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και διάφορα κοσμήματα. Η ανωτέρω αλλοδαπή στη συνέχεια, επέστρεψε τα χρήματα και τα κοσμήματα στην ηλικιωμένη.