Δικαίωσε τον τίτλο το καμάρι της πόλης και όλου του Νομού όπου είναι η μοναδική ομάδα που έχει τις δυνατότητες και έχει δείξει τα τελευταία χρόνια έχοντας αλλάξει επίπεδο και συμμετέχοντας στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ένα χορταστικό παιχνίδι απόλαυσαν οι φίλαθλοι που γέμισαν το ΔΑΚ Έδεσσας όπου το σημαντικότερο που έκανε εντύπωση, ήταν η μαθητική κερκίδα που στήριξε την ομάδα με τη φανταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησε με κόρνες και τύμπανα. Η ομάδα του Αλέξη Ταρινίδη έδειξε χαρακτήρα διαθέτοντας παίκτες υψηλού επιπέδου και επιβλήθηκε άνετα του Ζαφειράκη Νάουσας με σκορ 36-32. Με τη νίκη αυτήν ο Αερωπός τερματίζει στη 2η θέση της βαθμολογίας και θα μπει στα play off με 7 βαθμούς και του δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Από τον Αερωπό Έδεσσας διακριθέντες ήταν οι : ο τερματοφύλακας Αθανασίου ο play maker Μποτσκάρεφ με 8 τέρματα και οι δύο εξτρέμ Τσέλιος με 7 τέρματα αλλά και ο έμπειρος Κυριακού 9 τέμρατα! Από τον Ζαφειράκη κορυφαίοι ήταν οι δύο πρώην παίκτες του Αερωπού Θεοδωρόπουλος Γ. 9 τέρματα και ο Ρότζιος Πέτρος με 6 τέρματα (οι αδυναμίες του πρώην Προέδρου του Αερωπού Μάκη Ρόμπη).

 

Τι δήλωσε ο έφορος της ομάδας Τοτίδης Αντώνης μετά το παιχνίδι :

Ήταν μια άνετη επικράτηση για την ομάδα μας. Πιστεύω ότι ο φίλαθλος κόσμος της Έδεσσας να ευχαριστήθηκε το ματς και τους ευχαριστούμε για τη θερμή συμπαράσταση που μας πρόσφεραν στην ομάδα. Με τη νίκη αυτήν τερματίζουμε 2οι και πηγαίνουμε στα play off με καλύτερο συντελεστή. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν στην νέα προσπάθεια αυτή και τους ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!.

 

ΑΕΡΩΠΟΣ – ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ 36-32

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 7-7, 10-8, 13-13, 15-17, 18-19 (ημχ), 21-23, 25-25, 28-28, 31-29, 33-30, 36-32.

ΑΕΡΩΠΟΣ (Ταρινίδης): Αθανασίου, Τσέλιος 7, Μήγγας 3, Γάτσης, Κράλλης 4, Μπούτκαρης, Βέρεμτσουκ, Μαρίνος, Πετρίτσκο, Μποκάρεφ 8, Κυριακού 9, Γιαννούδης, Γερμασέβιτς 1, Κρίβιτς 1, Τοκάρεφ 3.

ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ(Δεληγιάννης): Θεοδωρόπουλος 9, Κρέξης, Τσουκαλάς, Κανιζάι 4, Γαλίτης, Πίτος 1, Δασκαλόπουλος, Πινακούδης, Τσάτσας 5, Τζουβάρας, Μπουμπουλέντρας, Δάιος, Μπόλας 4, Διδασκάλου 1, Ρότζιος 6, Τσαγκεράς 2.

Διαιτητές: Λινάρδος – Νικολαΐδης. Δίλεπτα: 4-4. Πέναλτι: 0/1 – 1/2