Το πλέον διαδεδομένο μοντέλο βίαιων συμπεριφορών, βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να γιγαντώνεται και η Ελληνική κοινωνία και οικογένεια να κλονίζονται. Μεταφέρεται πολύ μακριά απο την ηθική  αξιοπρεπή  και παραδοσιακή οικογένεια . Δεν είναι τυχαίο , πως στην υφιστάμενη κατάσταση υπάρχει μεγάλη έξαρση της βίας.

Η παγίδευση των ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους, ο συνεχής εγκλεισμός και οι απολύσεις πολλών συμπατριωτών μας, οι οποίοι έχοντας υποχρεώσεις , και έχοντας αξιοπρέπεια, η κυβέρνηση τους παραμέρισε και τους απέλυσε.  Η βαθιά οικονομική ύφεση την οποία αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, οι δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες έχουν συμβάλλει στην αλλαγή του τρόπου ζωής και σκέψης, αναπαράγοντας διαρκώς το φόβο της θυματοποίησης και την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Το «αθέατο» αυτό  κοινωνικό φαινόμενο παθογένειας περιλαμβάνει την άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης  που ασκείται σε βάρος του θύματος και το βλέπουμε να αυξάνεται κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπου, γίνεται έντονη η εφαρμογή της υποχρεωτικότητας.

Η Κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να εφαρμόζει την πολιτική της ατζέντα αδυσώπητα, χωρίς να κοιτάζει τι αφήνει πίσω της. Μια κοινωνία κλινήρης την οποία δεν έχει σκοπό να επαναφέρει. Ο επιτακτικός διχασμός και το καθεστωτικό δηλητήριο της κυβέρνησης σε συνεργασία με τα μίσθρανα ΜΜΕ γνωστών καναλιών, αναγκάζουν, τον Ελληνικό λαό στον ψυχολογικό αποκλεισμό δημιουργώντας του ανασφάλειες και αβεβαιότητα .

Δήμος Κυριλίδης

Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τομεάρχης ενέργειας και υδρογονανθράκων Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣΗλίας Κασιδιάρης