Τα πρώτα ολοκληρωμένα χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμη – Γαλάτιστα παρέδωσαν σήμερα στην κυκλοφορία ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η βελτίωση του οδικού άξονα, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Βόρεια Χαλκιδική, την πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο, τη Σιθωνία και το Άγιον Όρος, είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 45,5 εκ. ευρώ.

Το νέο έργο στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου είναι μήκους 13,4 χλμ. και σήμερα παραδόθηκαν τα πρώτα 5 χλμ., με ορίζοντα παράδοσης του συνολικού έργου το 2022.

Όπως τόνισε στην παράδοση των πρώτων περίπου 5 χλμ. ολοκληρωμένου άξονα ο κ. Τζιτζικώστας, «η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιούμε ένα από τα πλέον σημαντικά οδικά και παράλληλα αναπτυξιακά έργα όχι μόνο για τη Χαλκιδική και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά για όλη τη χώρα. Κι αυτό επειδή ο συγκεκριμένος οδικός άξονας εξυπηρετεί πολύ μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους ειδικά τους θερινούς μήνες. Εκτός όμως από την εξυπηρέτηση της Σιθωνίας ως μιας από τις σημαντικότερες τουριστικές περιοχές της χώρας, ο ίδιος δρόμος εξυπηρετεί τις ανάγκες του Αγίου Όρους, αλλά και τη σημαντική μεταφορική και επιχειρηματική δραστηριότητα στη βόρεια Χαλκιδική. Οι εργασίες στον άξονα Θέρμης – Γαλάτιστας παρέμεναν για πολλά χρόνια στάσιμες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, ενώ ήταν και ιδιαίτερα επικίνδυνος σε πολλά σημεία του. Χάρις στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας κατασκευάζουμε έναν ασφαλή, επαρκή και σύγχρονο οδικό άξονα, συνδέοντας πλέον τον Πολύγυρο με τη Θεσσαλονίκη με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μετακίνησης και βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών και επισκεπτών. Ο άξονας θα ολοκληρωθεί στο σύνολό του το 2022, ενώ βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με το Υπουργείο για τη σύνδεσή του με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης. Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία μας, αλλά και για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητά τους. Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία αποκτούν επιτέλους τις υποδομές που θα τους επιτρέψουν να πετύχουν το στόχο που έχουμε θέσει: να γίνει η πρωτεύουσα εξωστρέφειας για όλη την Ελλάδα, αλλά και μια Περιφέρεια σύγχρονη, πράσινη και ανθρώπινη».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόταν από τους Αντιπεριφερειάρχες Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο και Υποδομών και Δικτύων Πάρη Μπίλλια.