Το Ε.Κ.Α.Β. στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης  και εκπαίδευσης του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά και της ανάδειξης του πλούσιου και κοινωνικά κρίσιμου έργου του  καθιέρωσε την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης από τις 12 έως 19 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο.

Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης με διοργανωτές το ΕΚΑΒ υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας αλλά και τη βοήθεια των σπουδαστών του από το ΙΕΚ Έδεσσας της ειδικότητας Διασώστης πλήρωμα ασθενοφόρου. Οι υπεύθυνοι, Πέτρος Στανίσης και Βασίλης Μπακάλης, διασώστες ΕΚΑΒ πληρώματα ασθενοφόρων μαζί με τον δραστήριο Αντιδήμαρχο Υγείας και Πρόνοιας Κώστα Λαμπρόπουλο.

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Επιδίωξή μας να εδραιώσουμε την κουλτούρα πρόληψης και προαγωγής της υγείας και να μεταδώσουμε το μήνυμα αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο.

Εκδήλωση ανοικτής  ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες Κάρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (CPR/AED) με ελεύθερη είσοδο, Έδεσσα 17 Δεκεμβρίου  ώρα 08:30 έως 18:00   Περιοχή Μικρών Καταρρακτών.