Η κυβέρνηση, με τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, αφαιρεί από τους εργαζόμενους την άδεια για την φροντίδα τέκνων λόγω ασθένειας από Covid-19. Γεγονός που αναδείξαμε ως εργατικό κέντρο με την από 12/1/2022 ανακοίνωση μας  που ζητούσαμε την άδεια γονέων, με παιδιά που νοσούν από Covid.

Δεν περιμέναμε φυσικά αυτήν την  αδιανόητη τροπολογία, που επιχειρεί να αλλάξει ριζικά το πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού.

H τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μετατρέπει την άδεια ειδικού σκοπού σε τιμωρητικό ακολούθημα της άδειας ασθένειας και μάλιστα με χρονικό περιορισμό της περιόδου νόσησης αφού, μειώνει τις απολαβές της άδειας των εργαζόμενων γονέων στο 50%, μειώνει το χρόνο της από 14 ημέρες σε 5 ημέρες, ενώ είναι γνωστό, ότι οι 5 ημέρες δεν αρκούν για την αποθεραπεία από νόσηση Covid-19, άρει την επιβάρυνση της 4ης ημέρας από τον κρατικό προϋπολογισμό (αυτό ίσχυε για όλες τις οικείες περιπτώσεις), επιβαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα και περικόπτει την 5η ημέρα από την άδεια ανάπαυσης των εργαζομένων.

Το εργατικό κέντρο Πέλλας ζητά από την Κυβέρνηση να νομοθετήσει εκ νέου με καθαρότητα, δίχως διακρίσεις και μισθολογικές περικοπές. Η τροπολογία επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα,  όπως με έγγραφο της κατήγγειλε και  η ΓΣΕΕ και με νέα τροπολογία να προβλέπεται ότι σε περίπτωση νόσησης από COVID-19 τέκνων εργαζομένων μέχρι και τη Γ’ Λυκείου, οι εργαζόμενοι γονείς να δικαιούνται ειδικής άδειας με πλήρεις αποδοχές για πέντε (5) ημέρες ή για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο με γνωμάτευση ιατρού για τις περιπτώσεις νόσησης, νοσηλείας τέκνων και αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

Η Προέδρος  Ο Γεν Γραμματέας

Ζουρνατζίδου Θεανώ Στόικος Νεοκλής