Το ντοκιμαντέρ «Μακρόνησος: Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» παρουσιάστηκε

στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Από μέρους των Κομματικών Οργανώσεων της Πέλλας χαιρετισμό απηύθυνε ο Μιχάλης Καλαϊτζής, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ στην Π.Ε.Πέλλας.

Τόνισε, ανάμεσα σε άλλα : « Σήμερα τιμάμε τους χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές της Μακρονήσου, τους εκατοντάδες από αυτούς που είχαν καταγωγή από την Πέλλα.

Ιστορικά, ηθικά και πολιτικά οι αγωνιστές της Μακρονήσου έχουν δικαιωθεί. Γενιές κομμουνιστών και αγωνιστών διαπαιδαγωγήθηκαν και συνεχίζουν να διαπαιδαγωγούνται από τη στάση ζωής και την ατσάλινη θέληση των συντρόφων μας. Υπεράσπιζαν αρχές και αξίες που γεννούσε αυτός ο αγώνας, την περηφάνια, τη λεβεντιά, την αντοχή, την ανιδιοτέλεια και τον ηρωισμό των πιο μεγάλων πράξεων, για την κοινωνική απελευθέρωση, υπερασπίζονταν τα αδέρφια τους στον ΔΣΕ, απέναντι στον κόσμο της εκμετάλλευσης, της αγριότητας των βασανιστών, των δοσίλογων, των

εκπροσώπων ενός διεφθαρμένου και σάπιου συστήματος.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ψηλά την επαναστατική σημαία του Κόμματός μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια νέα κοινωνία τον σοσιαλισμό- κομμουνισμό».

Η προβολή ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας.