Στην τιμητική εκδήλωση των φορέων υποστήριξης της «4ηςΟλυμπιακής Ημέρας Δρόμου Ελλάδας – Olympic Day Run Greece» προσκλήθηκε και συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022.

 

Ο Δήμος Σκύδρας, λοιπόν, βραβεύθηκε  μεταξύ των φορέων υπό την αιγίδα των οποίων  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, η «4η  Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου – Αγώνα». Πρόκειται για το μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου της χώρας που μάλιστα υλοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη,  με  Οργανωτική Επιτροπή τους: Ολυμπιακό Μουσείο, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Δήμο Θεσσαλονίκης, Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, ΣΕΓΑΣ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, Διεθνές Κέντρο Ολυμπισμού OLYMPIA.

Η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου – Αγώνα καθιερώθηκε και σχετίζεται με τον παγκόσμιο εορτασμό για την ίδρυση της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Επιτροπής και την απόφασή της για τη διοργάνωση των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 1896.

Ας σημειωθεί ότι η «4η Ολυμπιακή Ημέρα Δρόμου – 4th Olympic Day Run» του 2021 ήταν αφιερωμένη στον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού».

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου ευχαρίστησε θερμά την Οργανωτική Επιτροπή, τους υποστηρικτές, τους χορηγούς, όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στον Ολυμπιακό Αγώνα και στην εκδήλωση βράβευσης και κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και υπογράμμισε, με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση,  ότι ο Δήμος Σκύδρας θα συνεχίζει να υποστηρίζει και να προάγει το ολυμπιακό ιδεώδες, την άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι καταδικάζοντας κάθε μορφής βία, κάθε αθλητική – αντικοινωνική συμπεριφορά, κι ενδυναμώνοντας  τη διάδοση του μηνύματος και του αγώνα, μέσω του αθλητισμού, για παγκόσμια αλληλεγγύη, ειρήνη και πρόοδο.