• ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Με αφορμή την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση σε επιστολή πολίτη που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνάντηση την Πέμπτη 24/2/22 με τον Υπουργό και με τον Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΣΔΙΤ.

HǍ`- ՋǭŐɊIхӠőٔǓʼnӯ/ ӔǠ֙ԏÑVɁ ϠՋŕԇӠԇӠͅS ć̏ʑTɁӠÅّÉϓ ʁсӌMǓ .(EUROKINISSI-ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπαγωγή του Φράγματος Αλμωπαίου στο πρόγραμμα της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο πρώην Υπουργός επισήμανε την τεράστια σημασία του έργου για την Πέλλα αλλά και γενικότερα για την Κεντρική Μακεδονία, για τα μεγάλα οφέλη στην τοπική οικονομία, στον πρωτογενή τομέα και συνολικά στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τεκμηριωμένες επισημάνσεις Καρασμάνη είχαν ήδη εκτιμηθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη – ο οποίος άλλωστε ήταν και αυτός που ενέταξε την κατασκευή του μεγάλου έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης – και με τον οποίο την ίδια μέρα είχε συνάντηση ο Γιώργος Καρασμάνης.

Ο πρώην Υπουργός μετέφερε την αγωνία των συμπολιτών του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών κατασκευής του μεγάλου έργου, για να λάβει από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για ακόμη μια φορά τη κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι, όπως ο ίδιος ενέταξε το Φράγμα Αλμωπαίου στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο ίδιος και σήμερα εγγυάται για την υλοποίησή του. Και ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν θα συζητηθούν στην τηλεδιάσκεψη της 8ης Μαρτίου με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αυτό ανάφερε και ο Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης αρμόδιος του προγράμματος ΣΔΙΤ.

Παράλληλα, ο Γιώργος Καρασμάνης, με επιστολή του στον νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – και ενόψει της τηλεδιάσκεψης της 8ης Μαρτίου με αντικείμενο το Πρόγραμμα ¨ΥΔΩΡ 2.0¨ που έχει σχέση με τα φράγματα τα ενταγμένα στο ΣΔΙΤ – τον ενημερώνει για τη σπουδαιότητα του Φράγματος Αλμωπαίου.

Ακολουθεί η επιστολή :

Αγαπητέ Υπουργέ

Βασική μου αρχή είναι να δίνω πάντα ¨πίστωση¨ χρόνου σε κάθε νέο Υπουργό – αναγκαία προκειμένου να ενημερωθεί επαρκώς για τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσει.

Όμως, ενόψει της τηλεδιάσκεψης της 8ης Μαρτίου, θεωρώ σκόπιμο να σε ενημερώσω για το Φράγμα Αλμωπαίου – ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής και οικονομικής σημασίας, πολλαπλής χρησιμότητας και πολλαπλασιαστικού χαρακτήρα για τον Νομό Πέλλας αλλά και για την Κεντρική Μακεδονία γενικότερα.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το έργο αυτό, επί 15 χρόνια πέρασε μέσα από συμπληγάδες, από συστηματικές μεθοδεύσεις καθυστερήσεων και αναβολών από αβελτηρίες αλλά και σκοπιμότητες των προηγούμενων Κυβερνήσεων. Μια κατάσταση που, δυστυχώς, συνεχίστηκε και στο πρώτο διάστημα της σημερινής δικής μας Κυβέρνησης!

Είναι ευτύχημα που ανέλαβε ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης και, με τις γνώσεις και την εμπειρία του, κατάφερε να επιταχύνει όλες τις διαδικασίες. Και, φυσικά, με την ένταξη από τον Θοδωρή Σκυλακάκη στο Ταμείο Ανάκαμψης – παρά το γεγονός ότι το έργο δεν είχε προταθεί από το ΥΠΑΑΤ !

Συνεπώς, αγαπητέ Υπουργέ, το έργο πλέον είναι πλήρες και έτοιμο για δημοπράτηση.

Σου επισυνάπτω ένα από τα εκατοντάδες έγγραφα του αρχείου μου για την πληρέστερη ενημέρωσή σου και, βέβαια, είμαι πάντα στη διάθεσή σου για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση θελήσεις.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καρασμάνης