Ο Α.Σ. “ΕΝΟΤΗΤΑ”, ύστερα από διαδοχικές συσκέψεις με Αγροτικούς Συλλογούς του Νομού το προηγούμενο διάστημα, και κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αναγκαστήκαμε να παρατάξουμε τα γεωργικά μας μηχανήματα, στον κόμβο Γυψοχωρίου.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν επιλέγουμε ποιος είναι υπουργός για να βγούμε στο δρόμο του αγώνα, αλλά πολύ περισσότερο ούτε ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα των βιοπαλαιστών αγροτών, είτε με υπουργούς “αγροτόπαιδα”, είτε όχι. Καλούμε τους συναδέλφους, να μη δείξουν καμία ανοχή και καμία αναμονή στην αλλαγή ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ. Καλούμε τους συναδέλφους που ακόμα δεν έκαναν το βήμα να συμμετέχουν στα μπλόκα του αγώνα, να ξεπεράσουν τις όποιες αναστολές μπορεί να έχουν, και να μην υποκύψουν στις όποιες πιέσεις τους ασκηθούν.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, συντονίζουμε τη δράση μας με τα 30 μπλόκα της χώρας, με το κοινό πλαίσιο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.  Παλεύουμε και διεκδικούμε φθηνό αφορολόγητο πετρέλαιο, ότι δηλαδή απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και οι κλινικάρχες, ζητάμε φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής. Αγωνιζόμαστε για τιμές στα προϊόντα που παράγουμε, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα μας αφήνουν ένα εισόδημα να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να μπορούμε να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη γη.

Η σημερινή συνάντηση αντιπροσώπων από τα 30 μπλόκα της χώρας στη Νίκαια της Λάρισας, μεταξύ αυτών και του δικού μας, δίνει τον τόνο του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, που ενωμένο σαν γροθιά, δεν πρόκειται να φοβηθεί και να κάνει πίσω.

Απέναντι στις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού, για επαγγελματίες διαδηλωτές, απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα μας με πανελλαδικό συντονισμό.

 

Στην πανελλαδική σύσκεψη των 30 μπλόκων αποφασίσαμε:

  1. Να ενισχυθούν με επιπλέον τρακτέρ τα υπάρχοντα μπλόκα και να στηθούν κι άλλα σε περιοχές όπου υπάρχουν οι δυνατότητες, καθώς υπάρχουν ακόμα αρκετές εφεδρείες στα χωριά που πρέπει να αξιοποιηθούν.
  2. Να οργανωθούν, κατά τακτά διαστήματα, πανελλαδικά συντονισμένες δράσεις: την Τρίτη στα διόδια, την Τετάρτη αποκλεισμοί εθνικών οδών.
  3. Να ζητηθεί από την κυβέρνηση απάντηση για την ικανοποίηση των συγκεκριμένων αιτημάτων, όπως έχουν καθοριστεί από τις συνελεύσεις των Μπλόκων. Σε αυτό το πλαίσιο ζητάμε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό.

Αποφασίστηκε, επίσης, να απευθυνθεί κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να δυναμώσουν περισσότερο την ενεργή στήριξη   εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων κ.α. στα δίκαια αιτήματα και αγώνα επιβίωσής μας.

 

Γυψοχώρι, 13/2/2022