Η συμπαράσταση του εργαζόμενου λαού στον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράστηκε με την παρουσία εργατικών σωματείων και φορέων στα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Γυψοχώρι της Πέλλας και στη Νάουσα της Ημαθίας.

 

Στην Πέλλα, το μπλόκο Γυψοχωρίου παραμένει με δυνάμεις από τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογος Πέλλας «Ενότητα». Το απόγευμα οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Φλώρινας και μοίρασαν ανακοίνωση με τα αιτήματα τους, καθώς και σακούλες με μήλα και αχλάδια στους διερχόμενους οδηγούς. Στο πλευρό τους, βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Πέλλας Ημαθίας, της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών και της Επιτροπής Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πέλλας που εξέφρασαν την στήριξη στον αγώνα τους.

Στο πλευρό των αγροτών της Νάουσας, που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο «Μαρίνος Αντύπας» και έχουν βγει στο μπλόκο της διασταύρωσης, βρέθηκαν το απόγευμα πολυμελής αντιπροσωπείες του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Σωματείου των εργαζομένων στη Νηματουργία Βαρβαρέσος που παλεύουν για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και της Ομάδας Γυναικών Νάουσας.

Οι αγρότες προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Βέροιας – Έδεσσας, στο σημείο του μπλόκου. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και συνάδελφοί τους αγρότες από τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια, οι οποίοι εξέφρασαν την απόφασή τους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να στηθεί μπλόκο στην Κουλούρα. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με αγρότες από το μπλόκο της Νάουσας θα προχωρήσουν σε περιοδείες στα χωριά της περιοχής.

Στις Σέρρες, ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Αμφίπολης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας και κατέθεσε το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις του στον Δήμαρχο Αμφίπολης.

Στη Θεσσαλονίκη, με «αναμμένες» τις μηχανές παραμένουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών σε Βασιλικά και Επανομή Θεσσαλονίκης, καθώς και στα Γαλάτιστα Χαλκιδικής.