Με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ επικοινώνησε την Τρίτη 08 Φεβρουαρίου 2022 ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης προκειμένου να ενημερώσει για τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σπαραγγιού στην περιοχή της Αλμωπίας του Νομού Πέλλας.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής τους αρμόδιους η μεγάλη σε διάρκεια εκδήλωση θυελλωδών ανέμων κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος των θερμικών πλαστικών, εξέλιξη που θα προκαλέσει καθυστέρηση ανάπτυξης της παραγωγής λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο ριζικό σύστημα. Ενώ ο Βουλευτής σημείωσε ότι σε επικοινωνία του με τους παραγωγούς έγινε αποδέκτης της μεγάλης ανησυχίας που επικρατεί στις τάξεις τους τόσο για τη ζημιά του προϊόντος όσο και για την αποκατάσταση των πλαστικών, λόγω κόστους αλλά και εργατικών χεριών.

Ο κ. Σταμενίτης ζήτησε την άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού προκειμένου να γίνει εκτίμηση του μεγέθους της ζημίας και κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.