Την ώρα που η ελληνική κοινωνία αναζητεί τα νέα προτάγματά της και τα ιδανικά του έθνους χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς και νέας ανάγνωσης, υπάρχει κάποιο σεμνό “παιδί”, δίχως οίηση ομολογώ και την παραμικρή δόση ιδιοτέλειας, που υπερασπίζεται την “κιβωτό” του έθνους παρέχοντας άσυλο και προστασία στα ιδανικά του.
Ίσως γιατί, ο εν λόγω εκπρόσωπος του έθνους, πιστεύει ότι ο ανερμάτιστος λόγος του και οι λοιπές έωλες αιτιάσεις από το βήμα της βουλής και τα μικρόφωνα φιλικών προς το πρόσωπό του εκπομπών, είναι η έκφραση της παραταξιακής συνείδησης, η επιτομή της εθνικής αλήθειας και η πεμπτουσία της εθνικής συνείδησης. Το ίδιο πίστεψαν πολλοί άλλοι πριν από αυτόν, αν μη τι άλλο γνωστές πολιτικές οντότητες της χώρας, αυτόκλητοι συνήγοροι των συμφερόντων του χώρου και διακεκριμένοι συνομιλητές της ιστορίας. Ήτοι όλοι αυτοί που επένδυσαν στο κενό των ημερών, στην κοντή μνήμη των πολιτών και στην κόπωση της εκλογικής βάσης. Ίσως γιατί, πάλι, ο ίδιος, πιστεύει ότι ο λόγος του, απότοκος προφανώς της μετεμφυλιακής περιόδου, έχει αναχθεί σε πυξίδα πορείας της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και οργανικό συστατικό της πολιτικής σκέψης. Τραγικό και συνάμα αποκαλυπτικό του απόλυτου κενού των ημερών που ζούμε, το οποίο οι κομματικές ελίτ πασχίζουν μάταια να ξορκίσουν με τη βοήθεια των στρατευμένων κονδυλοφόρων και των σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΜΕ της χώρας. Το μόνο παρήγορο στην όλη υπόθεση είναι η γενική πεποίθηση από την οποία εμφορείται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ήτοι ότι το πολιτικό σύστημα άγγιξε από πολλού τα όριά του, έχει ανάγκη να ανασάνει άλλως χρήζει παροχής καθαρού οξυγόνου. Διαφορετικά, τότε, θα υπάρχουν εκείνοι που με το λόγο και τις πράξεις τους θα προκαλούν αδιέξοδα και θανάσιμες ρωγμές στο σώμα του. Σε κάθε περίπτωση, τότε, ελλοχεύει ορατός ο κίνδυνος για την τύχη των πολιτικών οργανισμών και την προοπτική του πολιτικού συστήματος. Που είναι υποχρεωμένο να μετεωρίζεται ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει, να βρίσκεται σε συνεχή περιδινηση. Λόγος ισχυρός που γεννά νομοτελειακά δεύτερες σκέψεις και πολιτικές προσδοκίες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο!!!
* Να υγιαίνετε. Να πορεύεστε με γενναιοδωρία, ακμαίο φρόνημα και γαλήνη ψυχής, με θετική ενέργεια, περισσή αισιοδοξία και χαμόγελα ψυχής. Εύχομαι από καρδιάς καλό μήνα με όμορφες, δημιουργικές και ξεχωριστές στιγμές!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός