Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα καλλιέργειες και παραγωγούς στις περιοχές της Αλμωπίας που επλήγησαν από τους ισχυρούς ανέμους των προηγούμενων ημερών. Όπως διαπίστωσε ο Βουλευτής, οι καλλιεργητές σπαραγγιού έχουν ήδη ξεκινήσει την αποκατάσταση των ζημιών, με επιπλέον έξοδα σε αναλώσιμα και εργατικά, για να προλάβουν να περιορίσουν τις απώλειες στην παραγωγή τους, αλλά και να επιτύχουν την πρωιμότητα που θα τους εξασφαλίσει την απαραίτητη ζήτηση σε ένα κατά κύριο λόγο εξαγώγιμο προϊόν.

Στη συνέχεια ο Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας στο συνεταιρισμό της Πιπεριάς με παραγωγούς, Προέδρους και Μέλη αγροτικών συνεταιρισμών και Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, για να ακούσει τις προτάσεις τους και να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες αποκατάστασης.

Ο Βουλευτής ήδη πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα για το ζήτημα, δήλωσε:

«Είμαι δίπλα στους παραγωγούς και με όλες τις δυνάμεις μου θα συνεισφέρω στο να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα επιτρέψουν την αποκατάσταση των ζημιών, τον περιορισμό του κόστους και τη διάσωση της παραγωγής, ώστε οι καλλιέργειές τους να παραμείνουν κερδοφόρες. Το σημαντικό συμπέρασμα γύρω από το οποίο πρέπει να οικοδομήσουμε τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας, είναι ότι η Αλλαγή του Κλίματος είναι εδώ, τα φαινόμενα αυτά θα είναι ολοένα και συχνότερα και πρέπει να θωρακίσουμε άμεσα τον πρωτογενή τομέα.»